eur:
389
usd:
363.51
bux:
68141.17
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Magyar Honvédség ejtőernyősei tartanak bemutatót a dunakeszi repülőterén megrendezett repülőnapon.
Nyitókép: MTI Fotó: Földi Imre

Újabb két orosz tábornok került le a sakktábláról

Egy amerikai biztonságpolitikai agytröszt értesülései szerint folyamatos az orosz hadsereg legfelső vezetésén belüli tisztogatás.

Július 15-én orosz források jelentették, hogy az orosz katonai vezetés elbocsátotta Vlagyimir Szeliversztov vezérőrnagyot, a Bahmut térségében tevékenykedő 106. légideszant (VDV) hadosztály parancsnokát, miután panaszkodott a megfelelő utánpótlás hiánya miatt.

A pletykák szerint Szeliversztov mellett távozott a légideszantos egységek főparancsnoka, Mihail Tyeplinszkij vezérezredes is – tudatja az Institute for the Study of War (ISW) amerikai agytröszt abban a napi jelentésében, amelyben arról ír, hogy véleménye szerint az orosz vezérkar körében tisztogatás zajlik.

Szeliversztov elbocsátása része lehet az elégedetlenkedő parancsnokok körében tapasztalható tisztogatásának, és arra utalhat, hogy az orosz parancsnoki lánc korróziója Ukrajnában felgyorsul – olvasható az amerikai elemző intézet összeállításában.

Az ISW értékelése szerint az orosz háborús erőfeszítéseken belüli általános problémák, amelyeket a magas rangú politikai és katonai vezetők rossz döntései súlyosbítanak, valószínűleg arra késztetik az erős akaratú parancsnokokat, hogy felszólaljanak a saját parancsnokaik ellen, megvédve egységeik harci hatékonyságát.

Az ISW úgy látja: komoly kihatással lehet a fronton védekező orosz alakulatokra az, hogyha mindenre igent mondó, igenemberek kerülnek a hozzáértő, de ugyanakkor erős akaratú tisztek helyére.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×