eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Joe Biden amerikai elnök az amerikai gazdaság helyzetéről beszél a chicagói Régi Postán 2023. június 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Alex Wroblewski

Kórháztámadás - már Joe Biden útját is le kellett mondani

Nem utazik Jordániába az amerikai elnök - közölte a Fehér Ház washingtoni idő szerint kedd délután, miután Jordánia lemondta a Joe Biden részvételével tervezett regionális csúcstalálkozót a Gázai-övezet egyik kórházát érő rakétatámadás miatt.

Dina Kawar, Jordánia Egyesült Államokban akkreditált nagykövete megerősítette a találkozó törlését, amit azzal magyarázott, hogy ez nem a megfelelő pillanat a tanácskozásra.

Amerikai beszámolók szerint Ajman Safadi, Jordánia külügyminisztere helyi idő szerint szerda hajnalban az Al-Jazeera arab nyelvű adásának úgy fogalmazott, hogy "jelen pillanatban nincs értelme másnak, mint megállítani ezt a háborút".

"Semmi haszonnal nem jár egy ilyen csúcstalálkozó jelenleg"

- tette hozzá.

A Gázai-övezetben működő baptista kórházat érő rakétatámadásban palesztin közlés szerint 500 ember halt meg. A Hamász az izraeli hadsereget okolja, míg Izrael az Iszlám Dzsihád terrorszervezet elhibázott rakétatámadását okolja.

A Fehér Ház kedden jelentette be, hogy Joe Biden szerdára tervezett rövid közel-keleti látogatása során régiós vezetőkkel tárgyal Izraelben, valamint Jordániában. Az eredeti tervek szerint az amerikai elnök Ammánban Abdullah jordán királlyal és Abdel Fattáh asz-Sziszi egyiptomi elnökkel és Mahmud Abbásszal, a Palesztin Hatóság vezetőjével egyeztetett volna.

Közben a Telex a CNN alapján azt írja, hogy az Izraeli Védelmi Erők (IDF) azt ígéri, hogy a korábban nyilvánosságra hozott műholdfelvételek után további bizonyítékokkal fogja alátámasztani, hogy nem Izrael a felelős a gázai al-Ahli baptista kórház elleni támadásért. Az IDF szóvivője kedd este azt mondta, rögzítettek egy lehallgatott telefonbeszélgetést palesztin fegyveresek között, és azt tervezik, hogy nyilvánosságra hozzák a felvételt, amin állítólag a fegyveresek arról beszélnek, hogy

célt tévesztett egy rakéta.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk kedden rakétatámadás érte a gázavárosi Al-Ahli Arabi baptista fenntartású kórházat, a támadásban a Hamász szerint ötszázan haltak meg. Palesztina szerint a támadásért Izrael a felelős.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×