eur:
388.46
usd:
360.5
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Palesztin rakétatámadásban megsérült lakóház előtt emberek a dél-izraeli Askelónban 2023. október 9-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én támadást indított Izrael ellen.
Nyitókép: Erik Marmor

Amerikai figyelmeztetés az izraeli háború miatt

Az amerikai kormány az Izraelbe tervezett utazás megfontolására szólította fel az Egyesült Államok polgárait.

A külügyminisztérium konzuli szolgálatának honlapján megjelent közlemény szerint harmadik fokozatú figyelmeztetést adtak ki a négyfokú skálán, ami arról szól, hogy az utazást indokolt megfontolni.

A szigorítást zavargások és terrorizmus veszélyével indokolták, és azzal egészítették ki, hogy a helyzet Izraelben változatlanul gyorsan változik, és "bármikor előfordulhat rakéta- vagy aknatámadás". Azoknak, akik Izraelben tartózkodnak, felhívták a figyelmét arra, hogy mindenben tegyenek eleget a biztonsági illetékesek utasításainak.

Izrael mellett hármas fokozatú figyelmeztetés van érvényben Ciszjordániára, miközben a Gázai-övezet esetében a legmagasabb, azaz négyes fokozatúra emelte az amerikai külügyminisztérium az utazási figyelmeztetését, ami arról szól, hogy senki ne utazzon a térségbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×