eur:
389.15
usd:
362.88
bux:
67977.72
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Palesztin rakétatámadásban kigyulladt járművek lángolnak az izraeli Askelonban 2023. október 7-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet reggel óta 2500 rakétát lőtt ki Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Eddig 22 halottról és félezer sebesültről tudni, a fegyveresek izraeli túszokat hurcoltak magukkal a Gázai övezetbe. Izrael teljes mozgósítást rendelt el.
Nyitókép: Atef Szafadi

Az ENSZ is megmozdult a Hamasz támadása után

Rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa vasárnap a Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael elleni támadása miatt - jelentették be hivatalosan.

A BT rendkívüli ülését annak soros elnöke, Brazília hívta össze. Témája hivatalosan a közel-keleti helyzet és a palesztin kérdés lesz.

A New York-i bejelentést megelőzően Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök is elítélte a támadást, és azt mondta: reméli, sikerül elkerülni a konfliktus kiterjedését.

A brazil külügyminisztérium közleményt adott ki az ügyről, és ebben hangsúlyozta a palesztin állam megteremtésének (a kétállami megoldásnak) a fontosságát, amellett, hogy elítélte a Hamász támadását.

"A brazil kormány ismét leszögezi, hogy az erőszak nem igazolható, különösen nem a civilek elleni, és felszólítja a szemben álló feleket, hogy tanúsítsanak maximális önmérsékletet a konfliktus kiterjedésének elkerülésére. Mindazonáltal ennek az erőszakos konfliktusnak a megoldása szükséges, de nem elégséges feltétele az izraeli-palesztin ügy megoldásának, ahhoz azonnal újra kell indítani a béketárgyalásokat" - szögezi le a brazil külügyminisztérium.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×