eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: X (korábban Twitter)/Policie ČR

Alaposan megdolgoztatják az illegális bevándorlók a cseheket – képek

Több tucat illegális bevándorlót fogtak el a cseh határőrök szerdán a szlovák határon, alig néhány órával azután, hogy Prága éjfélkor tíz napra visszaállította a határellenőrzéseket – közölte a cseh idegenrendőszet az X közösségi platformon.

„Röviddel az intézkedés bevezetése után az észak-morvaországi Sance határátkelőn egy kisbuszban 19 migránst találtunk, 16 férfit és három gyermeket. A sofőr elmenekült, még keressük” – olvasható a Morva-sziléziai rendőrség közleményében.

Dél-Morvaországban röviddel éjfél előtt a D2-es autópályán egy külföldi kisbuszt ellenőrzött a rendőrség, amelyben 20 szíriai állampolgárt találtak. Az autó vezetőjét őrizetbe vették, a szíreket pedig visszaküldik Szlovákiába – közölte a rendőrség.

Szerda reggel szintén Dél-Morvaországban a zöld határon négy szíriaival találkoztak rendőrök, míg 13 szír állampolgár önként jelentkezett a Hustopece településen lévő rendőrállomáson – jelentették a hatóságok.

A rendőrök és a vámosok éjféltől kezdve szúrópróbaszerűen ellenőrzik a határon a kiválasztott autókat, illetve járőröznek a nemzetközi vonatokon. Zlínben két, Csehországba utazó szíriai állampolgárt találtak a vonaton érvényes papírok nélkül, akiket visszafordítottak Szlovákiába – írja a CTK hírügynökség.

Csehország kedd 24 órától tíz napra visszaállította a cseh–szlovák határ ellenőrzését az illegális migránsok megnövekedett száma miatt. Lengyelország és Ausztria is hasonló intézkedéseket foganatosított a határon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×