eur:
392.67
usd:
373.37
bux:
55977.01
2023. szeptember 27. szerda Adalbert
A szíriai elnöki hivatal által közreadott képen Bassár el-Aszad szíriai elnök televíziós üzenetet intéz a nemzethez Damaszkuszban 2021. május 28-án, miután újraválasztották a két nappal korábbi elnökválasztáson. Az ellenzék és a szíriai kurdok egyaránt elutasították az általuk jogszerűtlennek tartott választást.
Nyitókép: MTI/EPA/Síriai elnöki hivatal

Kínába készül az oroszok által támogatott elnök

Bassár el-Aszad szíriai elnök a héten Kínába látogat, és Hszi Csin-ping kínai államfővel is találkozik - jelentett be az arab ország elnöki hivatala.

A tájékoztatás szerint Aszad - akit Hszi hívott meg - csütörtökön kezdi meg látogatását, és a tervek szerint Peking mellett Csangcsou városát is felkeresi.

Az al-Vatan című kormányközeli szíriai lap szerint Aszad részt vesz a Hangcsouban rendezendő Ázsiai Játékok hivatalos megnyitóján is.

Aszad legutóbb 2004-ben járt Kínában, akkor is találkozott az elnökkel, Hu Csin-taóval. A 2004-es volt az első ilyen jellegű látogatás azóta, hogy a két ország 1956-ban diplomáciai kapcsolatot létesített egymással.

Kína az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) állandó tagjaként többször is vétót emelt a testületben a szíriai kormányzatot elítélő javaslatok ellen, a szíriai polgárháború 2011-es kezdete óta pedig több magas rangú kínai tisztségviselő járt az arab országban.

Címlapról ajánljuk
Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid
Aréna - nagyinterjú

Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid

Vírusok, baktériumok, paraziták: a Covid aktuális helyzetéről, az Erisről, az őszi kilátásokról beszélt a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádióban. Azt is elmondta, kiknek javasolja újabb védőoltás felvételét, s hogy várhatók-e újabb járványok. Bónusz: miért ne fürödjünk trópusi folyókban?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.27. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×