eur:
391.25
usd:
366.52
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A Török Légierő Turkish Stars kötelékbemutatója a kecskeméti nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató első napján az MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázison 2021. augusztus 28-án. A kétnapos, augusztus 28. és 29-i rendezvény programjai között számos légi és szárazföldi bemutató szerepel. A magyar légierő mellett mintegy tucat nemzet tart légi bemutatót.
Nyitókép: Ujvári Sándor

Belvárosra zuhant egy török vadászgép üzemanyagtartálya - videó

Csodával határos módon senki sem halt meg és még csak meg sem sérült senki, amikor a török főváros lakónegyedében zuhant le egy vadászgép több száz kilogrammos külső kiegészítő üzemanyagtartálya.

A török légierő egyik F-4 Phantom II típusú vadászrepülőgépének tartalék üzemanyagtartálya a kormány tulajdonában lévő nemzeti olajtársaság (TPAO) ankarai székhelyénél parkoló autókra zuhant. A török fővárosban lezuhant alkatrész legalább három autót tört össze.

Sokkoló videókon látható, amint a hatalmas üzemanyagtartály lezuhan az égből, mielőtt két parkoló autónak csapódik – írja a Daily Mail alapján a HVG.

A baleset következtében a hírek szerint senki nem sérült meg. A védelmi minisztérium közleményben tudatta, hogy a szóban forgó repülőgép biztonságosan landolt.

Az F-4 Phantom finoman szólva nem egy modern típus. Ez a vadászgép típus közel 50 éve áll szolgálatban a török légierőnél. Törökország a mai napig mintegy 30 darab F-4E-2020 Terminator vadászgéppel rendelkezik, amelyek az Eskisehir légibázison állomásozó 111-es századnál állnak szolgálatban, és a terveik szerint 2030-ig hadrendben maradnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×