eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Bruges Forrás:Twitter/Monica
Nyitókép: Forrás:Twitter/Monica

Megelégelte az emberáradatot az európai turizmus egyik ékszerdoboza

Bruges polgárai besokalltak a rengeteg külföldi bámészkodótól, aki alig töltenek pár órát a városban, szinte semmit sem költenek, ellenben hatalmas tumultust okoznak

Az egyik legszebb belga város, Bruges lakói turisták tömegével néznek szembe egész nyáron. Ez egyszerre áldás és átok a számukra: a látogatók pénzt, presztízst hoznak, és munkahelyeket biztosítanak. De a helyiek minőségi váltást szeretnének - írja a napi.hu.

A legtöbb külföldi a közeli Zeebruggeben horgonyzó, óriási tengerjáró hajókról érkezik, és pár órás bámészkodás után tovább is áll. A helyiek viszont a mennyiség helyett inkább a minőséget szeretnének, vagyis olyan turistákat, akik szívesebben töltenek hosszabb időt is a városban, mert érdekli őket a kultúra vagy kíváncsiak a helyi gasztronómiára.

2019-ben a város vezetése már kidolgozott egy tervet a minőségi turizmus fejlesztésére, de azt a koronavírus-járvány miatt nem sikerült megvalósítani. Pedig Bruges Európa kiemelkedő látványossága, köszönhetően annak, hogy a városközpont a középkor óta alig változott. Az óvárost körülvevő régi erődítmények és malmok, az óvárost átszelő csatornák lenyűgözőek, utóbbiak miatt hívják a települést észak Velencéjének.

A Holidu (házak és apartmanok keresésére és foglalására szolgáló platform) által közzétett tavaly augusztusi rangsor egyébként az olasz Velencét, Bruges-t és a görög Rodosz szigetét helyezte a második helyre a legtúlzsúfoltabb európai turisztikai célpontok listáján. Ezen a listán az első helyet a horvát Dubrovnik szerezte meg.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 15:46
×
×
×
×