eur:
390.36
usd:
368.53
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
Nyitókép: Pixabay

Hihetetlen szigor az Adria kedvenc városában – súlyos bírság fenyeget

Dubrovnik határt szab a turisták áradatának – és a viselkedésének is.

Korlátozásokkal készül a turisztikai főszezonra Horvátország egyik legnépszerűbb célpontja, Dubrovnik: meghatározták, hogy egyszerre hányan lehetnek a történelmi óvárosban, vagy azt, hogy milyen hangosan működhetnek a vendéglátóegységek.

Az RTL Híradó riportjából kiderült, hogy a vendégeknek a jövőben felemelve kell a gurulós bőröndjeiket a szállásra vinni, hogy ezzel is csökkenjen a zajszennyezés. Szigorítják a kávézók-éttermek működését is, zajszintmérőket helyeztek el a különböző tereken. Amelyik vállalkozás a megengedett értéket túllépi, pénzbírságon túl engedélye bevonására is számíthat.

A turisták félmeztelenül nem sétálhatnak és a kutyákra muszáj pórázt rakni. Mindezt térfigyelő kamerákkal ellenőrzik, melyekkel azt is tudják monitorozni, hogy egy adott pillanatban hányan vannak a történelmi városrészben.

Az intézkedésekre a megnövekedett turizmus miatt volt szükség, idén már az év első öt hónapban 46 százalékkal több turista érkezett Dubrovnikba, mint tavaly ilyenkor. A túlzott turizmus megakadályozására korlátozzák a nagy hajók működését is, így legfeljebb négyezer embert hozhatnak a hajók naponta.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 25. 21:40
×
×
×
×