eur:
392.27
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Hihetetlen szigor az Adria kedvenc városában – súlyos bírság fenyeget

Dubrovnik határt szab a turisták áradatának – és a viselkedésének is.

Korlátozásokkal készül a turisztikai főszezonra Horvátország egyik legnépszerűbb célpontja, Dubrovnik: meghatározták, hogy egyszerre hányan lehetnek a történelmi óvárosban, vagy azt, hogy milyen hangosan működhetnek a vendéglátóegységek.

Az RTL Híradó riportjából kiderült, hogy a vendégeknek a jövőben felemelve kell a gurulós bőröndjeiket a szállásra vinni, hogy ezzel is csökkenjen a zajszennyezés. Szigorítják a kávézók-éttermek működését is, zajszintmérőket helyeztek el a különböző tereken. Amelyik vállalkozás a megengedett értéket túllépi, pénzbírságon túl engedélye bevonására is számíthat.

A turisták félmeztelenül nem sétálhatnak és a kutyákra muszáj pórázt rakni. Mindezt térfigyelő kamerákkal ellenőrzik, melyekkel azt is tudják monitorozni, hogy egy adott pillanatban hányan vannak a történelmi városrészben.

Az intézkedésekre a megnövekedett turizmus miatt volt szükség, idén már az év első öt hónapban 46 százalékkal több turista érkezett Dubrovnikba, mint tavaly ilyenkor. A túlzott turizmus megakadályozására korlátozzák a nagy hajók működését is, így legfeljebb négyezer embert hozhatnak a hajók naponta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×