eur:
389.77
usd:
362.89
bux:
68124.44
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA felvételén Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke a Munkapárt ülésén Phenjanban 2023. február 27-én.
Nyitókép: MTI/AP/KCNA/KNS

Észak-Korea most Kína felé "lődöz"

Cirkáló rakéták indultak a Sárga-tenger felé.

Észak-Korea több cirkáló rakétát lőtt ki szombat hajnalban a Kína és a Koreai-félsziget között található Sárga-tenger felé - közölte a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága szombaton.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerint a dél-koreai és az amerikai szakértők elemzik azokat az adatokat, amelyek alapján megállapítható a kilőtt rakéták típusa és egyéb részletek.

A szombati rakétaindítás három nappal azután történt, hogy Észak-Korea két, rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán-tengerbe.

Közvetlenül ezt megelőzőan tartotta az Egyesült Államok és Dél-Korea az úgynevezett Nukleáris Konzultációs Csoport (NCG) első ülését, amely az amerikai elrettentés kiterjesztését szolgálja szövetségese területére. A megbeszélés után jelentették be, hogy a Szöultól 350 kilométerre délkeletre található Puszan partjainál kikötött a USS Kentucky, amely évtizedek óta az első ballisztikus rakétákkal felszerelt nukleáris meghajtású amerikai tengeralattjáró Dél-Koreában.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×