eur:
389.61
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Unsplash.com

Elhunyt Peter Bieri

A svájci írót és filozófust, az Éjféli gyors Lisszabonba című könyvről ismerik legtöbben.

A szerző Pascal Mercier írói álnéven 2004-ben publikálta világszerte nagy sikerrel fogadott regényét, amelyből 2013-ban német-svájci-portugál koprodukcióban film is készült Jeremy Irons főszereplésével. A könyvet több millió példányban adták el, több mint 40 nyelvre fordították le, magyarul 2011-ben jelent meg az Ulpius-ház gondozásában.

Az Éjféli gyors Lisszabonba lett az egyik legnagyobb példányszámban eladott regény egy svájci szerzőtől. A történet egy derék berni gimnáziumi latintanárról szól, aki egy titokzatos nővel való találkozás után úgy dönt, szakít addigi életével, csapot-papot hátrahagyva felül a Lisszabonba tartó gyorsra, hogy Amadeu de Prado portugál író és orvos nyomába eredjen. Szenvedélyes kutatása során egy tehetséges, érzékeny ember portréja rajzolódik ki előtte.

A berni születésű író-filozófus összesen öt regényt publikált, irodalmi művei szorosan összefonódtak filozófiai munkásságával.

"Bieri halálával egy nagy gondolkodót és regényírót veszítettünk el. Életművében megmutatkozik, miként inspirálják egymást a gondolatok és a történetek. A filozófus tanult az elbeszélőtől, és fordítva, regényei életre keltik az emberiség nagy kérdéseit" - mondta Jo Lendle, a Hanser kiadó vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 06:26
×
×
×
×