eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Joe Biden amerikai elnök a félidős választások fejleményeit értékelő sajtótájékoztatóján a washingtoni Fehér Házban 2022. november 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/SIPA Pool/Oliver Contreras

Joe Biden betegsége miatt csak speciális gépre kötve képes aludni

A 80 éves amerikai elnök alvás közbeni légzéskimaradással, vagyis alvási apnoéval küzd.

Úgynevezett CPAP-készüléket kezdett használni Joe Biden amerikai elnök, ugyanis komoly alvási nehézségekkel küszködik. Biden alvás közbeni légzéskimaradással, vagyis alvási apnoéval küzd – írja a CNN alapján a hirado.hu.

"Szerda este CPAP-gépet használt, ami az ilyen előzményekkel rendelkező embereknél nem szokatlan” – mondta Andrew Bates, a Fehér Ház szóvivője.

Bennfentes források szerint Biden az elmúlt hetekben kezdte el használni a készüléket, hogy javítsa az alvásminőségét. A 80 éves elnök arcán foltokat lehetett látni a Fehér Házban tartott hétfői rendezvényen is.

A készülék enyhe légúti nyomást állít elő, nyitva tartva ezzel a garatot, a betegek így megerőltetés nélkül kaphatnak levegőt, ami rendkívül fontos a megfelelő oxigénellátás miatt.

Ronny Jackson, a Fehér Ház egykori orvosa szerint – aki azóta republikánus színekben politizál – „Biden sem mentálisan, sem fizikailag nem alkalmas arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen”. Ezzel szemben Biden jelenlegi orvosa kitart amellett, hogy az elnök alkalmas tisztsége betöltésére. Kevin O’Connor két területet emelt ki, amelyet alaposan megfigyel: a torokköszörülés és köhögés növekvő gyakoriságát és súlyosságát a beszédek során, valamint az elnök merevebb járását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×