eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén egy voronyezsi üzemanyagtárolót ért robbanás után 2023. június 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/Kommersant Publishing House/Andrej Arkszipov

Ég egy orosz olajfinomító Voronyezsnél - képek

A lángokkal a tűzoltók küzdenek.

Vonulnak a Wagner-fegyveresek Moszkva felé. Krasznodart Moszkvával Rosztov-na-Donu és Voronyezs érintésével összekötő autópálya déli szakaszain megerősítették szombaton a mentőszolgálat tevékenységét. Oroszország több régiójában korlátozták a légi- és a buszforgalmat. Moszkvában hétfőre munkaszüneti napot rendeltek el, és a biztonsági szolgálatok nagy erőkkel készülnek a Wagner-konvoj érkezésére.

Voronyezs megye vezetése arra intette a helyi lakosságot, hogy ne engedelmeskedjen a provokatív felhívásoknak és ne vegynek rész törvénybe ütköző utcai megmozdulásokon. Alekszandr Guszev, a régió kormányzója közölte, hogy Voronyezs városban hogy kigyulladt egy olajtároló, a lángokkal tűzoltók küzdenek.

Voronyezs, 2023. június 24.
Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén egy voronyezsi üzemanyagtárolót ért robbanás után 2023. június 24-én.
MTI/AP/Kommersant Publishing House/Andrej Arkszipov
Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén egy voronyezsi üzemanyagtárolót ért robbanás után 2023. június 24-én. MTI/AP/Kommersant Publishing House/Andrej Arkszipov

A Wagner szombatra virradóra ellenőrzése alá vette Rosztov-na-Donut, beleértve az orosz déli katonai körzet vezetésipontját. Ez azt követően történt, hogy a csoport alapítója, Jevgenyij Prigozsin megvádolta az orosz védelmi minisztériumot, hogy csapást rendelt el magánhadserege táborai ellen, és közölte, hogy 25 ezer embere elindult, hogy "tisztázza" az ügyet. Prigozsin állítását a tárca valótlannak nevezte Putyin pedig hátbatámadásnak minősítette a lázadást és kilátásba helyezte elfojtását.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×