eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén egy voronyezsi üzemanyagtárolót ért robbanás után 2023. június 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/Kommersant Publishing House/Andrej Arkszipov

Ég egy orosz olajfinomító Voronyezsnél - képek

A lángokkal a tűzoltók küzdenek.

Vonulnak a Wagner-fegyveresek Moszkva felé. Krasznodart Moszkvával Rosztov-na-Donu és Voronyezs érintésével összekötő autópálya déli szakaszain megerősítették szombaton a mentőszolgálat tevékenységét. Oroszország több régiójában korlátozták a légi- és a buszforgalmat. Moszkvában hétfőre munkaszüneti napot rendeltek el, és a biztonsági szolgálatok nagy erőkkel készülnek a Wagner-konvoj érkezésére.

Voronyezs megye vezetése arra intette a helyi lakosságot, hogy ne engedelmeskedjen a provokatív felhívásoknak és ne vegynek rész törvénybe ütköző utcai megmozdulásokon. Alekszandr Guszev, a régió kormányzója közölte, hogy Voronyezs városban hogy kigyulladt egy olajtároló, a lángokkal tűzoltók küzdenek.

Voronyezs, 2023. június 24.
Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén egy voronyezsi üzemanyagtárolót ért robbanás után 2023. június 24-én.
MTI/AP/Kommersant Publishing House/Andrej Arkszipov
Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén egy voronyezsi üzemanyagtárolót ért robbanás után 2023. június 24-én. MTI/AP/Kommersant Publishing House/Andrej Arkszipov

A Wagner szombatra virradóra ellenőrzése alá vette Rosztov-na-Donut, beleértve az orosz déli katonai körzet vezetésipontját. Ez azt követően történt, hogy a csoport alapítója, Jevgenyij Prigozsin megvádolta az orosz védelmi minisztériumot, hogy csapást rendelt el magánhadserege táborai ellen, és közölte, hogy 25 ezer embere elindult, hogy "tisztázza" az ügyet. Prigozsin állítását a tárca valótlannak nevezte Putyin pedig hátbatámadásnak minősítette a lázadást és kilátásba helyezte elfojtását.

Címlapról ajánljuk

A NATO-tagság ígérete helyett mást kínál Ukrajnának Csehország

„Csehország kétoldalú biztonsági megállapodást készít elő Ukrajnával, amelyet májusban vagy júniusban köthetnek meg” – jelentette be Petr Pavel cseh köztársasági elnök a Vilniusban tartott Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozón. A szlovák külügyminiszter megerősítette, hogy Robert Fico kormánya támogatja az Ukrajna által kezdeményezett júniusi békekonferenciát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Odacsaptak a nagy fémtőzsdéknek az amerikaiak és a britek, ami az oroszoknak fájhat

Odacsaptak a nagy fémtőzsdéknek az amerikaiak és a britek, ami az oroszoknak fájhat

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság kormánya péntek éjjel kemény oroszellenes szankciós lépésről döntött: nem fogadhat be új kontraktusokat Oroszországból származó alumíniumra, rézre és nikkelre a világ két legnagyobb fémpiaca, a Londoni Fémtőzsde (London Metal Exchange, LME) és a származtatott árutőzsdei termékeket forgalmazó Chicago Mercantile Exchange (CME).

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×