eur:
389.7
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Fotó: google.maps
Nyitókép: google.maps

Áll a bál egy osztrák–magyar határátkelőn

Bár eredetileg 12 hétre, azaz körülbelül három hónapra ígérték az út átépítését, Somfalván továbbra sem nyílt meg a határ menti sétálózóna. Ez azt jelenti, hogy továbbra sem lehet itt autóval átkelni Magarorországról.

Ahogy arról az Infostarton is többször beszámoltunk, a túlságosan nagy átmenő forgalom miatt egy osztrák falu lezárta a Somfalva-Ágfalva közötti határátkelőt. Nem pontosan magát az átkelőt, hanem az ahhoz vezető utat.

Az Autószektor a volksgruppen.orf.at alapján azt írja: a somfalvai (Schattendorf) út közepén továbbra is kordonok állnak, mellette egy szűk folyosón járhatnak át a szomszédos falvak lakói és az ingázók. A magyar ingázók egy már jól bevált módszert követnek:

a magyar oldalon leteszik autójukat, majd a folyóson átgyalogolva, a túloldalon egy másik kocsival folytatják útjukat.

Akinek nincs két autója, az nem tehet mást: kerül.

Klingenbach/Sopron felé, akár 40 kilométerrel is meghosszabbodhat az út, ha a Nagymartoni járásban fekvő településeket szeretnék elérni.

Bár eredetileg 12 hétre, azaz körülbelül három hónapra ígérték az út átépítését, Somfalván továbbra sem nyílt meg a határ menti sétálózóna. A falu polgármestere, az Thomas Hoffmann (SPÖ) csütörtökön azt mondta: az út sokáig víz alatt állt, ami lassította a munkát. Emellett sétálózóna lévén a közvilágítást is ki kell még építeni.

Még az sem egyértelmű, hogy az út elkészülte után ki is hajthat majd át kocsival a sétálózónán. A pontos szabályokat június 27-én mutatják majd be. Annyit már tudni: nem lesz ingyen az úthasználat: a község két évre 160 eurót kérne az autósoktól, amiből kb. 140 eurót helyi vállalkozásoknál beváltható utalványok formájában azonnal vissza is térítenek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×