eur:
396.64
usd:
369.86
bux:
70460.41
2024. június 25. kedd Vilmos
Man in prison hands of behind hold Steel cage jail bars. offender criminal locked in jail.
Nyitókép: Rattankun Thongbun/Getty Images

Moszkva ismét odacsapott saját ellenzékének

Hét és fél év börtönre ítélte "szélsőséges szervezet létrehozásáért" egy orosz bíróság Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki aktivista korábbi kampányfőnökét, Lilija Csanisevát.

Navalnij támogatói felháborodással reagáltak Csaniseva bírósági ítéletére, aki a Moszkvától 1400 kilométerre keletre fekvő, baskíriai Ufában volt az orosz ellenzéki politikus korábbi kampányfőnöke.

Ljubov Szobol, Navalnij egyik munkatársa politikai döntésnek nevezte a bíróság ítéletét.

A Putyin legismertebb politikai ellenfelének számító, csalás és más bűncselekmények miatt elítélt Alekszej Navalnij jelenleg 11 és fél éves börtönbüntetését tölti. Navalnij szerint ezek koholt vádak, céljuk azt volt, hogy elhallgattassák őt. A 47 éves ellenzéki politikus jelenleg további, "szélsőségességgel" kapcsolatos vádakkal néz szembe, amelyekért 35 évig terjedő börtönbüntetést kaphat.

Jogvédő szervezetek és nyugati kormányok politikai fogolynak tekintik Navalnijt.

Moszkva tagadja ezeket a vádakat, és általában nem is kommentálja az ügyét: minden vele kapcsolatos kérdést és megkeresést az illetékes bíróságokhoz és büntetés-végrehajtási intézményhez továbbít.

Címlapról ajánljuk
Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül
"Kötelesség"

Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül

Csoboth Kevin soha nem fogja tudni azt mondani, hogy én mint szülő nem tettem érte meg mindent – mondta az InfoRádióban az édesapa. Csoboth Róbert beszélt fia pályafutásának kezdetéről, a nehézségekről és arról is, hogy a skótok elleni gól milyen kapukat nyithat meg előtte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×