eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
MILTON KEYNES, UNITED KINGDOM - FEBRUARY 16: (EMBARGOED FOR PUBLICATION IN UK NEWSPAPERS UNTIL 24 HOURS AFTER CREATE DATE AND TIME) Anti monarchy protestors from the pressure group Republic wave Not My King banners ahead of King Charles IIIs visit to the Church of Christ the Cornerstone on February 16, 2023 in Milton Keynes, England. The King is visiting Milton Keynes to celebrate its new status as a city, which was awarded as part of The late Queens Platinum Jubilee celebrations. (Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images)
Nyitókép: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Olyanok voltak a rendőrök, mintha Moszkvában és nem Londonban lettek volna - állítják a tüntetők

A londoni rendőrség 52 embert tartóztatott le III. Károly koronázása alatt a közrend és a nyugalom megzavarása miatt.

A koronázási ünnepség rendjének fenntartásával megbízott Karen Findlay ugyanakkor közölte, hogy megérti azokat is, akik a letartóztatások miatt aggódnak.

Azt mondta, hogy a rendőrök számos monarchiaellenes tiltakozó megmozdulást kísérték figyelemmel és csak a kirívóan súlyos kihágások esetén avatkoztak be. A BBC idézte a rendőrparancsnokot, aki szerint kötelességük határozottan fellépni azok ellen, akik a tiltakozó akciók alatt olyat tesznek, ami büntetendő, vagy komoly fennakadást okozhat.

A brit médiacég korábban arról számolt be, hogy több monarchia elleni tüntető és emberjogi csoport is panaszt tett a hatóságok intézkedései, valamint a letartóztatások miatt. A Human Rights Watch nevű jogvédő szervezet pedig azt állította, hogy a brit rendőrök úgy viselkedtek, "mintha Moszkvában és nem Londonban lennének".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×