eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Az indiai külügyminisztérium által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter (j) a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) külügyminiszteri találkozóján az indiai Goában 2023. május 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Indiai külügyminisztérium

Drónok a Kremlnél: Szergej Lavrov kézzel fogható választ ígér

Ellenséges akciónak minősítette az orosz külügyminiszter a Kreml elleni dróntámadást.

Szergej Lavrov azt is mondta, Moszkva "kézzelfogható választ fog adni".

"Világos, hogy a kijevi terroristák nem hajthatták ezt végre a gazdáik tudta nélkül" - fogalmazott újságíróknak Szergej Lavrov, aki a Sanghaji Együttműködési Szervezet csúcstalálkozóján vesz részt az indiai Goában.

"Tisztában vagyunk ukrán és nyugati barátaink hazudozási szokásaival" - tette hozzá.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő előző nap azt közölte, Moszkva szerint Washington áll a szerdai dróntámadás mögött, amelynek célja Vlagyimir Putyin elnök megölése volt.

A Fehér Ház az állítást hazugságnak minősítette, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig azt közölte, Ukrajna nem intézett támadást sem Moszkva, sem Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen.

"Az ukrajnai konfliktus megoldása nem korlátozódik a demarkációs vonalakra; az okok globálisak" - szögezte le Lavrov, és azt vetette a nyugati országok szemére, hogy teljes hegemóniára törekszenek a térségben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Több tízezren tüntettek Madrid utcáin a katalán szeparatisták amnesztiája ellen

Több tízezren tüntettek Madrid utcáin a katalán szeparatisták amnesztiája ellen

Több tízezren tüntettek vasárnap Madrid utcáin, tiltakozva a katalán tiltakozva a katalán függetlenségi pártok amnesztiakövetelése ellen a spanyol konzervatív Néppárt (PP) által szervezett megmozduláson. Alberto Núnez-Feijóo pártelnök a demonstráció során alkotmányellenesnek nevezte, hogy a korábban elítélt katalán szeparatisták amnesztiát kaphassanak, miután véleménye szerint a szavazók a júliusi parlamenti választásokon "nem az alkotmányos rend megváltoztatására voksoltak".

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×