eur:
391.17
usd:
367.22
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pexels.com

Több kérdést vet fel a moszkvai dróntámadás legutóbbi videója, mint amennyit megválaszol

Kremlnél történt incidensről Oroszország számolt be, közölve, hogy azt Vlagyimir Putyin elleni merényletkísérletnek és terrorcselekménynek értékeli.

Szerdai moszkvai közlés szerint kedd éjjel Ukrajna dróntámadást kísérelt meg a Kreml ellen Vlagyimir Putyin orosz elnök meggyilkolása céljából, de a két drónt az orosz védelem semlegesítette. A Kreml "kitervelt terrortámadásnak" és "Oroszország elnökének meggyilkolására tett kísérletnek" nevezte a történteket. Kijevi illetékesek és később Volodimir Zelenszkij Helsinkiben tárgyaló ukrán elnök is közölte, Ukrajna semmit sem tud az incidensről. Zelenszkij az orosz válasz (tetszőleges helyen és időben indított válaszcsapás) alapján egyenesen azt vélelmezte, hogy Moszkva nagyszabású "terrortámadásra" készül Ukrajna ellen a következő napokban.

A két drón repüléséről először homályos videók kezdtek terjedni a közösségi oldalakon. Aztán érkezett egy újabb, amely további kérdéseket vet fel. Az Anton Gerascsenko ukrán belügyminiszteri tanácsadó által is megosztott felvételen az látszik, hogy vélhetően tűzoltók másznak fel a Kreml egyik kupolájára, miközben az egyik drón még csak ekkor érkezik, majd a kupola közelében, a képeken a zászló hátterében felrobban. A kommentelők felvetik kérdésként, hogy mit csináltak ott a tűzoltók a drón érkezése előtt, hogyan kerülhetett oda egyáltalán egy ilyen légi eszköz, illetve mitől "pukkant el".

(A nyitókép illuszráció.)

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jó a gazdaságnak, jó a cégeknek, mégis lassan halad a digitalizáció

Jó a gazdaságnak, jó a cégeknek, mégis lassan halad a digitalizáció

A magyar GDP mintegy egyötödét adja az ipar, azonban a versenyképességét garantáló ipari digitalizáció gyerekcipőben jár itthon. Az NTPSz (Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség) célja, hogy networking és tudásátadás koordinálásával segítse a folyamatot. A nemrég lezajlott Smart Manufacturing Fesztivál sarokpont volt a szervezet életében: láthatóvá tette az ipari digitalizációt és számtalan vállalat között indult meg a párbeszéd a fesztiválnak köszönhetően, amely több mint 2000 fő számára tette lehetővé a részvételt. Az NTPSz április 29-én tartotta a fesztivál záróeseményét, ennek keretében a szervezet távlati céljait is kijelölték.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×