eur:
368.17
usd:
344.23
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Orosz katona a mariupoli Azovsztal acélipari üzem területén 2022. június 13-án. Az Azovi-tenger partján fekvő kikötőváros a kizárólag Oroszország által elismert Donyecki Népköztársaság ellenőrzése alatt áll, miután az orosz erők hosszú ostrom árán elfoglalták. A kép területén az orosz védelmi minisztérium által újságíróknak szervezett túrán készült.
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Kivonulhatnak az oroszok Fehéroroszországból - videó

Az ukránok szerint egyre több orosz katona hagyja el Fehéroroszországot.

A Fehéroroszországban tartózkodó orosz katonák száma nagyjából négyezerre csökkent – közölte az Ukrán Állambiztonsági Szolgálat szóvivője a vg.hu cikke szerint.

Andrij Demcsenko hozzátette: a csapatkivonás oka az lehet, hogy a gyakorlaton vagy kiképzésen átesett katonákat visszaszállítják Oroszországba, mert onnan vezénylik majd őket az ukrán frontra.

A szóvivő arról is beszélt, hogy a fehérorosz fenyegetés miatt folytatják a közös határszakasz védelmének megerősítését. Ennek érdekében

az ukrán állam lefoglal minden magántulajdonban lévő területet a fehérorosz és az orosz határszakaszon.

Az államosítás a határtól számított legfeljebb két kilométeres területre vonatkozik. A lefoglalt földek az ukrán Állami Határőrséghez kerülnek, hogy ezeket a területeken megerősíthessék az ország védelmét.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít
Exkluzív

Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
Karácsony Gergely és a főváros perre megy

Karácsony Gergely és a főváros perre megy

A fővárosi önkormányzat kedden benyújtja a szolidaritási hozzájárulás rá kiszabott idei mértéke miatti keresetét a Fővárosi Törvényszékhez - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×