eur:
394.44
usd:
365.25
bux:
65557.21
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Orosz katona a mariupoli Azovsztal acélipari üzem területén 2022. június 13-án. Az Azovi-tenger partján fekvő kikötőváros a kizárólag Oroszország által elismert Donyecki Népköztársaság ellenőrzése alatt áll, miután az orosz erők hosszú ostrom árán elfoglalták. A kép területén az orosz védelmi minisztérium által újságíróknak szervezett túrán készült.
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Kivonulhatnak az oroszok Fehéroroszországból - videó

Az ukránok szerint egyre több orosz katona hagyja el Fehéroroszországot.

A Fehéroroszországban tartózkodó orosz katonák száma nagyjából négyezerre csökkent – közölte az Ukrán Állambiztonsági Szolgálat szóvivője a vg.hu cikke szerint.

Andrij Demcsenko hozzátette: a csapatkivonás oka az lehet, hogy a gyakorlaton vagy kiképzésen átesett katonákat visszaszállítják Oroszországba, mert onnan vezénylik majd őket az ukrán frontra.

A szóvivő arról is beszélt, hogy a fehérorosz fenyegetés miatt folytatják a közös határszakasz védelmének megerősítését. Ennek érdekében

az ukrán állam lefoglal minden magántulajdonban lévő területet a fehérorosz és az orosz határszakaszon.

Az államosítás a határtól számított legfeljebb két kilométeres területre vonatkozik. A lefoglalt földek az ukrán Állami Határőrséghez kerülnek, hogy ezeket a területeken megerősíthessék az ország védelmét.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×