eur:
389.76
usd:
365.07
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Joe Biden amerikai elnök és felesége, Jill Biden az Emmanuel Macron francia elnök tiszteletére adott állami díszvacsorára érkezik a washingtoni Fehér Házban 2022. december 1-jén. Emmanuel Macron államfőként másodszor tesz hivatalos látogatást az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew

A First Lady szerint a férje újrázna

Jill Biden, az amerikai elnök felesége az AP hírügynökségnek pénteken adott exkluzív interjújában az eddigi legegyértelműbb jelét adta annak, hogy férje indulni fog a jövő novemberi elnökválasztáson egy második mandátumért.

"Lényegében" nincs más hátra, mint eldönteni a bejelentés idejét és helyét - mondta a kenyai fővárosban tett látogatásán, ötnapos afrikai útjának második és egyben utolsó állomásán.

"Azt mondja, még van feladata, még nem fejezte be, amit elkezdett. És ez fontos. (...) Hányszor kell még elmondania, hogy végre elhiggyék neki?" - tette fel a kérdést.

Az AP felvetésére, miszerint már régóta férje pályája kulcsszereplőjének tartják őt, illetve az ő szava döntene arról, hogy az elnök induljon-e az újraválasztásáért, kijelentette: "Persze, hogy hallgat rám, hiszen házastársak vagyunk". Hangsúlyozta viszont, hogy férje "saját maga hozza meg a döntéseit".

Joe Biden 86 évesen fejezné be második elnöki ciklusát.

Tanácsadói szerint Joe Biden feltehetően áprilisban teszi meg a bejelentést, akkortájt, amikor Barack Obama volt elnök is hivatalosan elindította újraválasztási kampányát 2011-ben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×