eur:
392.35
usd:
361.62
bux:
72745.29
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
T-90M orosz harckocsi a Wagner csoport zsoldosainak kezében, Bahmutnál. Fotó: Twitter/ Rob Lee
Nyitókép: Fotó: Twitter/ Rob Lee

Nyomulnak az oroszok, újabb hadi sikert jelentettek Bahmutnál

A Bahmut közvetlen peremkörzetéhez tartozó Kliscsijivka község teljes elfoglalásáról tett bejelentést csütörtöki Telegram-bejegyzésében Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója.

Prigozsin elismerte, hogy Kliscsijivka környékén még mindig heves harcok folynak és "az ellenség belekapaszkodik minden egyes négyzetméternyi területbe". Valótlannak nevezte azokat az állításokat, amelyek szerint az ukrán fegyveres erők menekülnének a donyecki régióban lévő Artemivszkből (Bahmut).

Vlagyimir Szaldo, Herszon megye Moszkva által kinevezett kormányzója a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva az állította, hogy az oroszok által kiürített Herszon várost novemberben ismét birtokba vevő ukrán dandár csaknem maradéktalanul odaveszett Szoledarnál. Utóbbi város elfoglalásáról múlt pénteken tett bejelentést a moszkvai katonai tárca.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője által ismertetett csütörtöki hadijelentés szerint ű

az orosz erők Donyeck körzetében folytatták az offenzívát.

Az elmúlt nap folyamán mintegy nyolcvan ukrán katonát öltek meg, és két páncélozott harcjárművet, négy egyéb járművet, három francia Caesar önjáró tarackot, egy amerikai gyártmányú M-777-es tarackot, valamint egy Gvozgyika és két Akacija önjáró tarackot, egy AN/TPQ-50-es ellentűzradart és egy lőszerraktárt megsemmisítettek.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről, köztük Donyeckből jelentettek ukrán tüzérségi támadást szerdán. Egyedül a regionális központ Kijevi negyedére húsz sorozatvető-rakétát lőttek ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×