eur:
392.36
usd:
366.07
bux:
66785.92
2024. április 26. péntek Ervin
III. Károly brit király a Trónutódlási Tanács ülésén, amikor hivatalosan királlyá nyilvánítják a Saint James-palotában 2022. szeptember 10-én. Károly édesanyja, II. Erzsébet királynő két nappal korábban, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt, azóta ő az új uralkodó.
Nyitókép: MTI/AP/PA pool/Victoria Jones

Százan veszthetik állásukat III. Károly kinevezése miatt

A Clarence House dolgozóit érintheti a leépítés: a korábbi walesi herceg innen költözik át a Buckingham palotába.

A palota dolgozói meglehetősen alkalmatlan időzítéssel kapták meg azokat a leveleket, amelyekben arról értesítették őket, hogy a Clarence House stábjában jelentős leépítés várható, amely akár őket is érintheti személy szerint: hétfőn, a levelek átadásának idején Edinburgh székesegyházában éppen a királynőért tartottak szertartást.

Személyi titkárok, illetve pénzügyi és kommunikációs feladatokkal megbízottak lehetnek érintettek - írja a CNN.

A Közszolgálati és Kereskedelmi Szolgáltatók Szakszervezete (PCS) az elbocsátási folyamat azonnali leállítására szólított fel, hozzátéve, hogy az alkalmazottak egy része évtizedek óta a Clarence House-ban dolgozik.

"A döntés, hogy a nemzeti gyász időszakában jelentik be az elbocsátásokat, nem más, mint szívtelenség"

- nyilatkozta a szakszervezet.

A Buckingham-palotában, a Windsori kastélyban és más palotákban a királyi családnak dolgozók számos munkaügyi törvény alól mentesülnek, úgy tűnik, hogy a Clarence House nem.

Ilyen változásokra senki sem számított

"Biztosítani fogjuk, hogy minden intézkedést megtegyünk minden olyan alkalmazott védelmére, aki úgy dönt, hogy csatlakozik hozzánk" - tette hozzá a szakszervezet.

Miután III. Károly a Buckingham palotába költözik, mindenki számított arra, hogy változások következnek be, de azt senki sem hitte, hogy ilyen gyorsan és hogy

azok ennyire drasztikusak lesznek,

nyilatkozta Mark Serwotka, a szakszervezet főtitkára. Hozzátette: azt nem tudja, Vilmos hercegnek milyen stábra lesz szüksége akkor, amikor irodáját új walesi hercegként áthelyezi a Clarence House-ba.

A leghűségesebbeket büntethetik

"Az érintett alkalmazottak közt sokan a gyász kezdeti időszakában szorgalmasan támogatták az új királyt, az elmúlt napokban rendkívül keményen dolgoztak, hogy aztán hálából elbocsátási értesítést kapjanak" - tette hozzá a szakszervezet, amely a lehető leghamarabb szeretné tájékoztatni a személyzetet törvényes jogairól.

A Clarence House egyelőre nem reagált a CNN megkeresésére az üggyel kapcsolatosan.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×