eur:
393.73
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által videófelvételről készített képen ukrán katonák viszik sebesült társukat a mariupoli Azovsztal acélmű területén 2022. május 17-én. A nap folyamán több mint 260 ukrán harcos - sokan közülük sebesültek - hagyhatta el az acélmű területét.
Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

A szakadárok állítják, már 216 települést foglaltak el

Több mint 300 embert evakuáltak Mariupolból.

A háború kezdete óta 216 települést "szabadított fel" és vont ellenőrzése alá a donyecki és luhanszki "népi milícia" az orosz fegyveres erők tűztámogatásával a szakadár "Donyecki Népköztársaság" területén - közölte az entitás területvédelmi parancsnoksága.

Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az elmúlt nap folyamán nagypontosságú levegő-föld rakéták három ukrán harcálláspontot, 13 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást, valamint négy lőszerraktárt, a harcászati légierő pedig szintén három harcálláspontot, 26 olyan élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást, és egy lőszerraktárt számolt fel. A tábornok szerint a harci gépek csapásai következtében több mint 210 "nacionalista" vesztette életét és 38 haditechnikai eszköz vált harcképtelenné.

Mint mondta, a rakéta- és tüzérségi erők 583 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást, 41 harcálláspontot, valamint 76 lőállásban lévő tüzérségi és aknavető-alegységet lőttek, egyebek között három Grad rakétasorozatverő-üteget, és egy Bukovel elektronikaiharc-állomást is. Az orosz légvédelmi erők 11 drónt és két ukrán Szmercs-rakétát lőtt le.

Az orosz védelmi tárca összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 174 repülőgépet, 125 helikoptert, 977 drónt, 317 légvédelmi rakétarendszert, 3198 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 408 rakéta-sorozatvetőt, 1622 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 3077 darab katonai járművet semmisítettek meg.

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai Herszon megye katonai és polgári közigazgatása vasárnap arról számolt be, hogy őrizetbe vételi kísérlet során likvidálták az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) egyik ügynökét. A tájékoztatás értelmében az illető adatokat gyűjtött az orosz fegyveres erők állásai elleni későbbi rakétatámadáshoz. A helyi hatóságok szerint a térségben egy szabotőrcsoport tevékenykedik, és a többi részvevő felkutatása folytatódik.

A donyecki területvédelmi törzs közölte, hogy az elmúlt nap folyamán újabb 313 embert, köztük 55 gyereket evakuáltak Mariupolból a bezimennojei segélyközpontba. Március 5. óta a létesítménybe 35 247 embert szállítottak át az Azovi-tenger partján fekvő, a harcok során súlyos károkat elszenvedett városból. Az elmúlt nap folyamán a donyecki és a luhanszki "népköztársaság" területéről több, polgári objektumok ellen nehézfegyverekkel végrehajtott ukrán támadásról érkezett jelentés.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×