eur:
389.65
usd:
362.8
bux:
67987.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Ukránok homokkal töltenek meg zsákokat a városuk védelméhez a dél-ukrajnai Odessza tengerpartján 2022. március 19-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/EPA/Sedat Suna

Szörnyű a helyzet Mariupolban, de nem adják fel az ukránok – a háború hétfői történései percről percre

Hétfőn arról tanácskozik az Európai Unió, hogy csatlakozzon-e az Egyesült Államok és Egyesült Királyság által korábban meghirdetett Oroszországgal szembeni olajembargóhoz. Kijevben lakóépületeket ért rakétatalálat. Az ukrajnai háború hétfői történései percről percre. (Nyitóképünkön ukránok homokkal töltenek meg zsákokat a városuk védelméhez a dél-ukrajnai Odessza tengerpartján 2022. március 19-én.)

2022.03.21. 21:56

Románia aknászhajót küldött a Fekete-tengerre

A román haditengerészet parancsnoksága hétfőn járőrözésre küldte a Fekete-tenger román felségvizeire a Viceamiral Constantin Balescu aknászhajót, miután a Tengeri Vízrajzi Intézet (DHM) pénteken aknaveszélyre adott ki figyelmeztetést a Fekete-tenger észak-nyugati térségére - közölte a román védelmi minisztérium.

A DHM a (Földközi-tengert és Fekete-tengert magába foglaló) NAVAREA III térség hajózásának biztonsága felett őrködő spanyol haditengerészeti vízrajzi intézettől vette át a riasztást, amely az orosz Novorosszijszk NAVTEX-üzenetére hivatkozott.

A tárca közlése szerint a román haditengerészet az utóbbi években fejlesztette a víz alatti fenyegetések elleni harci képességeit, mind a műszaki felszerelés korszerűsítése, mind a tengerészek és búvárok ilyen irányú kiképzése révén. Egyelőre sem a járőröző aknászhajó, sem a - veszélyre figyelmeztetett - kereskedelmi hajók nem észleltek a konstancai kikötő térségében aknákat. (MTI)

2022.03.21. 21:35

Növelné a nyomást Moszkván az EU

"Veszélyben vagyunk, amely azt követeli meg, hogy megfontoltan cselekedjünk" - mondta Josep Borrell.

2022.03.21. 21:01

Több javaslat is felmerült az esetleges orosz energiaszankciókkal kapcsolatban

A lengyelek és a balti államok is erősen szorgalmazzák az oroszok elleni olajembargót, ami a csütörtök-pénteki EU-csúcson is téma lesz. Emellett azonban több más javaslatot is ismertethetnek, derült ki kiszivárgó információkból.

2022.03.21. 20:30

Kaiser Ferenc: olyan fegyvert vetettek be az oroszok, amely ellen nincs védelem

Annyira gyors a rakéta, hogy amikor észlelik a lokátorok, a következő pillanatban már be is csapódik – mondta a Kindzsalról Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense.

2022.03.21. 19:39

A tiltás miatt megcsinálták saját Instagramjukat az oroszok

A Meta működését betiltják, de jövő héten indul a saját verzió.

2022.03.21. 19:29

Újabb magyar segélyszállítmány tart Ukrajnába

Huszonnégy raklapnyi, több tízmillió forint értékű egészségügyi segélyszállítmányt indított útjára a kormány az Európai Unió segítségnyújtási mechanizmusa keretében hétfőn Budapestről Ukrajnába, az ukrán egészségügyi minisztérium részére.

2022.03.21. 19:18

Orbán Viktor: veszélyes javaslatok vannak az asztalon

A miniszterelnök Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével egyeztetett a heti NATO- és uniós csúcsra készülve.

2022.03.21. 19:10

Több száz menekültnek segítettek a humanitárius tranzitponton

További ukrán tolmácsok és önkéntesek jelentkezését még szívesen veszik.

2022.03.21. 18:52

Ismét riasztották a magyar Gripeneket

Újabb riasztást kaptak a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó Gripenjei - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

2022.03.21. 18:43

Uniós támogatást kapnak a menekülteket befogadó tagállamok

Több területen igényelhető támogatás.

2022.03.21. 17:50

Figyelmeztették az amerikai nagykövetet Moszkvában

Joe Biden elnök kijelentései miatt háborodtak fel.

2022.03.21. 17:19

Fegyverekkel segítene Németország

További fegyverszállítmányokkal is támogatja majd Németország Ukrajnát az Oroszországgal szembeni védekezésben - jelentették be Berlinben.

Steffen Hebestreit kormányszóvivő tájékoztatóján kifejtette, hogy a német hadseregnek (Bundeswehr) nemigen vannak nélkülözhető fegyverei vagy egyéb felszerelése, ezért a kormány német gyártóktól vásárolt új fegyverekkel támogatja Ukrajnát. A különböző fegyverrendszerek alkalmazásáról szóló viták közben nem szabad megfeledkezni arról, hogy Ukrajnában "orosz invázió zajlik, egy támadás, amely sérti az ország területi épségét és szuverenitását, egy rettenetes háború, amely sok halottal, sok sebesülttel és sok szenvedéssel jár" - tette hozzá.

A tervezett támogatás pénzügyi vonatkozásairól Andrea Sasse, a külügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy a kormány tevékenysége illeszkedik az Európai Unió törekvéseihez. A közösség eddig 500 millió eurót különített el az ukrán hadsereg védelmi képességének fejlesztésére, és a külügyminiszterek hétfői brüsszeli tanácskozásán megduplázzák ezt az összeget - ismertette a szóvivő.

2022.03.21. 17:19

Folytatódnak az ukrán-orosz tárgyalások és a harcok is

A másfél órás egyeztetés után munkacsoportokban tárgyalnak tovább. Közben Ukrajna-szerte zajlanak a harcok.

2022.03.21. 17:07

Új holokausztról beszélt Moszkva az oroszgyűlölet kapcsán

A Rivne térségében fekvő gyakorlótér ellen elkövetett támadásnak 80 ukrán halottja volt az orosz hadijelentés szerint. Arról is beszámoltak, hogy egy kijevi harcállásponton 61 ukrán katona megadta magát.

2022.03.21. 16:43

Odesszát is lövik

Ukrajna legnagyobb kikötőjét, Odesszát lövik az orosz haditengerészeti erők a Fekete-tengerről. Lakóépületekben keletkeztek károk. (BBC)

2022.03.21. 16:40

A kultúra szereplői is segítenek

Nyílt szívvel és segítőkészséggel állnak az Ukrajnából érkező menekültekhez a hazai kulturális élet szereplői - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára Barabáson, ahol a helyi segítségponton tájékozódott az itt tevékenykedő segélyszervezetek munkájáról. Fekete Péter elmondta, a kulturális és közművelődési intézmények, illetve azok dolgozói szerte az egész országban részt vesznek ebben a munkában, adományokat gyűjtenek, a szálláselosztásban segítenek, vagy megszervezik a településeken a menekültek befogadását. Itt a határon, ha gépjárműre, mikrobuszra, sofőrre van szükség, akkor a színházak, a múzeumok és könyvtárak rendelkezésre állnak és besegítenek ezekbe a munkálatokba - fogalmazott az államtitkár.

Emlékeztetett arra, közvetlen befogadásokra is vannak jó példák, a Nemzeti Színház például a beregszászi színház teljes társulatát befogadta, a dolgozóknak és a színészeknek szállást - és ami a legfontosabb - munkát tudott adni. A Fővárosi Nagycirkusz példáját különlegesnek nevezve elmondta, több mint száz ukrán cirkuszművész menekültet fogadott be az intézmény, a kijevi és a harkivi artistaképzők tanárai, növendékei, valamint szüleik költöztek be a cirkuszba, számukra naponta háromszori étkezéssel és munkalehetőséggel próbálnak az otthonihoz hasonló körülményeket teremteni. (MTI)

2022.03.21. 16:39

Izraeli kormányfő a béketárgyalásról: közeledtek az álláspontok

Naftali Bennett szerint nem szabad semmit a holokauszthoz hasonlítani.

2022.03.21. 15:40

Josep Borrell: "válogatás nélkül mindenkit megölnek az oroszok Mariupolban"

Az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az uniós tagállamok külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozására érkezve "súlyos háborús bűncselekménynek" nevezte az ukrajnai Mariupol elleni orosz támadást.

2022.03.21. 14:59

Bendarzsevszkij Anton: Oroszországnak az maradt az elsődleges célja, hogy Ukrajnát Moszkva felé fordítsa

Amíg ez az orosz vezetés van hatalmon, addig nem látom, hogy hosszú távon Ukrajna hogyan tudná megúszni az orosz birodalmi törekvéseket – mondta Bendarzsevszkij Anton, a Danube Institute kutatási igazgatója, az InfoRádió Aréna című műsorában. A posztszovjet térség szakértője beszélt arról, hogy a háborús felek elmozdultak a diplomáciai megoldás felé, de szerinte ehhez az orosz elnöknek kell még egy nagy győzelem, Ukrajnának pedig nem csak területekről kell lemondania.

2022.03.21. 14:47

Nem egyedül Lengyelország támogatja a békefenntartók küldését Ukrajnába – lapinformáció

Varsó mellett a balti államok sem riadnak vissza a katonai beavatkozástól Ukrajnában a Magyar Nemzet értesülései szerint. A NATO többi tagja viszont mereven ellenezte eddig a légtérzárat és a békemissziót, mondván a háború eszkalációjához vezetne.

2022.03.21. 14:15

BOK csarnok megnyitása után is maradt a Kutyapárt sátra a Nyugatinál

Erről a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala közölt bejegyezést.

Azt írják, a kormány azután, hogy hétfőn tranzitállomást hozott létre a BOK csarnokban, nem köszönte meg a pályaudvarokon a menekülteket eddig segítő civil szervezetek és magánemberek munkáját, megteszik hát ők.

„Hálásak vagyunk minden egyes tárgyadományért, minden forint pénzadományért, minden segítségre fordított önkéntes munkaóráért. Nemcsak a Nyugatiban és a Keletiben a Helpsátornál vagy a határon, hanem bárhol bármilyen szervezetnél nyújtott segítség most tényleg emberi sorsokon fordított. (...) A több tízezer önkéntes többet tett az országimázsért az elmúlt egy hónapban, mint bármilyen milliárdokba kerülő kormányzati kampány.” – írják.

Attól még, hogy a kormány felszámolta a pályaudvarokon lévő civil segítő pontokat, a kutyapártos sátor marad a Nyugatinál – szögezik le –, mert az adományok átvételi pontjára szükség van több szervezet szerint is. Itt található, mivel lehet segíteni az ukrajnai menekülteket.

2022.03.21. 14:11

Sokkoló, mit művelt az orosz rakétatámadás a kijevi üzletközponttal – videók

Vitalij Klicsko kijevi polgármester bejelentette, hogy hétfő estétől szerda reggelig újabb kijárási tilalom lép életbe az ukrán fővárosban, minden üzlet zárva marad, és arra kérik az embereket, hogy ne menjenek ki az utcákra, illetve siessenek az óvóhelyekre, ha megszólalnak a szirénák.

2022.03.21. 13:54

Béketárgyalások: Moszkva konstruktívabb hozzáállást vár Kijevtől

A Kreml szóvivője szerint nem sikerült áttörést elérni.

2022.03.21. 13:00

London: 25 km-re vannak az oroszok Kijev központjától

Kijev továbbra is Oroszország elsődleges katonai célpontja maradt – közölte a közölte a brit védelmi minisztérium a The Guardian cikke szerint. A jelenlegi helyzetről közölték, hogy az északkelet felől a Kijev felé előrenyomuló orosz erők megtorpantak, a Hosztomel város irányából északnyugatra előrenyomuló erőket pedig heves ukrán ellenállás verte vissza. Az orosz csapatok nagy része továbbra is több mint 25 kilométerre van a főváros központjától – tették hozzá.

Míg a tárca Kijevet jelölte meg fő célpontként, Sir Richard Barrons brit tábornok arról beszélt a BBC-nek, hogy Odessza lehet az orosz agresszió következő áldozata. A kikötőváros elfoglalása elszigetelné Ukrajna gazdaságát a Fekete-tengeren keresztül vezető kereskedelmi útvonalaktól – mondta. A tábornok úgy gondolja, hogy Kijev elfoglalását nem fogják forszírozni, mert az túl nagy célpont, és „túl jól védett ahhoz, hogy az egész városba benyomuljanak”. (hvg.hu)

2022.03.21. 12:52

Teltházas lengyel koncerten lépett fel a korábban óvóhelyen éneklő kislány

A hétéves Amelia Aniszovics március elején egy kijevi óvóhelyen adta elő a Jégvarázs című film betétdalát ukránul:

Most pedig a lengyelországi Lodz 13 800 férőhelyes Atlas Arenájában tartott segélykoncerten az ukrán himnuszt énekelte. Amelia hat napot töltött az óvóhelyen, majd Lengyelországba menekült a családjával. (Telex)

2022.03.21. 12:46

Odesszát is bombázták

Hétfő hajnalban a helyi hatóságok szerint rakétatámadás érte Odessza külvárosát. Ez az első ilyen támadás a kikötőváros ellen.

Az odesszai önkormányzat szerint nem halt meg senki a támadásban, ami a polgármester szerint lakóházakat ért. (Telex)

2022.03.21. 12:40

Szijjártó Péter: Új dimenzióba léptünk a háborús kockázatban

A magyar tárcavezető az uniós külügyminiszteri tanácsülés után jelentkezett Brüsszelből.

2022.03.21. 12:40

Videoriport a harkivi frontvonalból

Az északkelet-ukrajnai Harkivban készített videoriportot a Sky News.

A beszámolóból kiderül egyebek melett az, hogy az oroszok egy gyerektárbort is lőttek rakétákkal. Megszólal egy orosz katona, aki Z alakba rendezett orosz katonák holtteste fölött elmondja a riporternek, hogy hiába értesítették az orosz haderőt öt katonájuk elestéről, hogy vigyék el földi maradványaikat, azt a választ kapták, nem kell nekik.

2022.03.21. 12:30

Menczer Tamás: a jövőben is küld Magyarország segélyszállítmányokat

Jelenleg az ígért ezer tonna ukrajnai segélyszállítmány ötödénél tartanak, így a jövőben is folyamatosan érkezik a segítség Magyarországról - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

2022.03.21. 12:26

Köszönetet mondott Mila Kunisnak az ukrán elnök

Az ukrán elnök megköszönte a támogatást Mila Kunis ukrajnai születésű hollywoodi sztárnak és férjének, Ashton Kutchernek, akik csaknem 35 millió dollárt gyűjtöttek az ukrán menekültek megsegítésére és más humanitárius célokra, és további hárommillió dollárt ajánlottak fel saját pénzükből.

Vasárnapi Twitter-üzenetében Volodimir Zelenszkij hangsúlyozta, hogy a színészházaspár az elsők között sietett Ukrajna segítségére a bajban, "imponáló az elszántságuk", és "inspirálják a világot". Az ukrán elnök posztolt egy vasárnap készült fényképet is arról, amelyen éppen a színészpárral folytat videobeszélgetést.

A 38 éves Mila Kunis és 44 éves férje, Ashton Kutcher március elején indított gyűjtést Ukrajna javára a GoFundMe-platformon. Céljuk 30 millió dollár összegyűjtése volt, de már majdnem 35 millió dollár adomány érkezett. Ezt még megtoldják saját felajánlásukkal is.

"Ma én büszke ukrán vagyok" – írta az adománygyűjtő platformon Mila Kunis, aki az ukrajnai Csernyivciben született 1983-ban, és szüleivel 1991-ben vándorolt ki az Egyesült Államokba. (MTI)

2022.03.21. 12:22

Aggasztja a németeket az orosz hiperszonikus rakéta indítása

Oroszország azt kívánta bizonyítani, hogy olyan fegyverekkel rendelkezik, amelyek ellen a NATO aligha védekezhet - vélekedtek berlini katonai szakértők.

2022.03.21. 12:22

Varsó: Európának "minél gyorsabban" le kell mondania az orosz gázról

Az orosz oligarchák vagyona befagyasztását kérte Svájctól a lengyel kormányfő, Mateusz Morawiecki, aki erről az Ignazio Cassis svájci elnökkel folytatott varsói megbeszélését követően számolt be hétfőn. Elmondta: a tárgyaláson elítélték az Ukrajnában elkövetett orosz háborús bűnöket, és megbeszélték, hogyan vehetne részt Svájc – amely nem az Európai Unió tagja – "az emberi jogokat eltipró, brutális katonai erővel szembesülő kollektív cselekvésben".

Ebben az összefüggésben elsősorban különféle szankciós mechanizmusokat vitattak meg, amelyek az Európai Tanács e heti brüsszeli értekezletén is napirendre kerülnek – számolt be Morawiecki. "Megfelelő módon" kell hozzáállni az orosz oligarchák Svájcban elhelyezett vagyonához, "vagyis be kell fagyasztani, el kell kobozni őket" – szorgalmazta, hozzátéve: azt kérte a svájci elnöktől, hogy országa "nagyon határozottan" kezelje az ügyet.

Újságírói kérdésre Morawiecki elmondta: a brüsszeli csúcstalálkozón az lesz a fő lengyel követelmény, hogy az egész Európai Unió "minél gyorsabban" mondjon le az orosz kőolajról, amely Moszkva fő bevételeit adja.

A svájci elnök megerősítette: országa teljeskörűen csatlakozott a Moszkvával szembeni uniós szankciókhoz, beleértve a legutóbbi, negyedik csomagot is.

Svájc eddig mintegy 10 ezer ukrajnai menekültet fogadott be - közölte Cassis. (MTI)

2022.03.21. 12:14

Olaszország: családoknál és menekülttáborokban helyezik el a menekülteket

Az Olaszországba eddig érkezett közel 56 ezer ukrajnai menekült többsége ismerősöknél vagy más családoknál talált szállásra, egy részüket pedig a korábban illegális bevándorlóknak fenntartott táborokban helyezik el – számolt be a Domani című napilap. A belügyminisztérium adatai szerint több mint kétharmaduk nő és gyerek. A felnőtt kíséret nélküli gyerekek száma csaknem 170.

Mintegy 16 500 hely áll rendelkezésre az úgynevezett rendkívüli befogadó táborokban (CAS), valamint az önkormányzatok fenntartotta diffúz befogadási rendszerben (SAI). Utóbbiak esetében a menekülteket számukra bérelt lakásokban, szállodákban, korábbi Covid-hotelekben, önkéntes családoknál helyezik el. További, mintegy 15 ezer szálláshelyet biztosítanak egyházi intézményekben.

Ugyanazokról a táborokról van szó, amelyekben mostanáig az afrikai és ázsiai illegális bevándorlókat, valamint menedékkérőket helyezték el. A Domani kérdésére, miszerint elszállítják-e a központokból a többi bevándorlót, vagy miként helyezik el őket az ukrajnai menekültekkel együtt, a belügyi tárca nem adott választ. (MTI)

2022.03.21. 11:23

Csiki Varga Tamás: megakadtak az orosz hadműveletek

Megakadni látszik az orosz haderő szárazföldi hadművelete. Többen arra számítanak, hogy a jövőben főként légicsapásokkal próbálja felőrölni az ukránok ellenállását Moszkva. Ez azonban, mint fogalmaznak, sokkal több civil áldozattal jár majd. Mindezekről a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének tudományos munkatársával beszélgettünk.

2022.03.21. 11:00

Humanitárius tranzitpont nyílt a BOK csarnokban – képek

A tudnivalókat a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára ismertette.

2022.03.21. 10:49

A világháború óta először lőhettek német katonák oroszokra

A Frankfurter Allgemeine Zeitung újságírójának sikerült kapcsolatba lépnie olyan külföldi zsoldosokkal, akik állításuk szerint Németországból mentek harcolni Ukrajnába.

2022.03.21. 10:20

Nem utazik Ukrajnába Joe Biden

De brüsszeli találkozói után Lengyelországba ellátogat az amerikai elnök.

2022.03.21. 10:01

Metrójegyet árult, ma bombázásokról ad figyelmeztetést egy ukrán app

A háború kezdete óta Kijevben a metróállomások óvóhelyként funkcionálnak: a Kyiv Digital korábban jegyeket kínált a közlekedéshez, fejlesztői azonban úgy alakították át, hogy figyelmeztetést küldjön a bombázásokról és segít óvóhelyet is találni.

2022.03.21. 08:52

Bombafenyegetés miatt riasztották a magyar Gripeneket

Egy Moszkvából Isztambulba tartó török járat miatt szálltak fel a magyar katonai repülők.

2022.03.21. 08:46

Drágult az alumínium az ausztrál szankció hírére

Több mint 4 százalékkal drágult az alumínium jegyzése a londoni fémtőzsdén (LME) hétfőn arra a hírre, hogy Ausztrália a Moszkva elleni szankciók részeként betiltotta az Oroszországba irányuló timföld és bauxit exportját.

Három hónapos határidőre az alumínium jegyzése 4,1 százalékkal, tonnánként 3519 dollárra emelkedett. Hétfői piacnyitáskor a növekedés nagyobb, 4,8 százalék volt.

Az ausztrál kormány közlése szerint az Oroszországba szállított timföld közel 20 százaléka Ausztráliából származik, és az alumíniumgyártáshoz szükséges nyersanyagok exportleállítása korlátozza az orosz alumíniumgyártási kapacitást, ami egyebek között az orosz hadiipart is sújtja. Oroszország részesedése a globális alumíniumkínálatban mintegy 6 százalék. (MTI)

2022.03.21. 08:30

Volodimir Zelenszkij ragaszkodik az orosz szeparatista régiókhoz

Jeruzsálem megfelelő helyszín lehetne egy orosz–ukrán csúcstalálkozóhoz, tekintettel arra, hogy Naftali Bennett izraeli miniszterelnök számos erőfeszítést tett a két ország közötti közvetítésben – közölte vasárnap esti videoüzenetében az ukrán elnök.

2022.03.21. 08:02

Kijevben lakóházakat és bevásárlóközpontot ért találat – hétfő reggeli hadihelyzet

Szumi városában ammóniaszivárgást észleltek. Mariupolban továbbra is egymást vádolják a felek a civilek veszélyeztetéséért, az ukránok leszögezték, hogy a körbekerített kikötőváros esetében sem lehet szó megadásról. Leváltották a csernobili dolgozókat.

2022.03.21. 07:48

Szörnyű a helyzet Mariupolban, de nem adják fel az ukránok – a háború hétfői történései percről percre

Hétfőn arról tanácskozik az Európai Unió, hogy csatlakozzon-e az Egyesült Államok és Egyesült Királyság által korábban meghirdetett Oroszországgal szembeni olajembargóhoz. Kijevben lakóépületeket ért rakétatalálat. Az ukrajnai háború hétfői történései percről percre. (Nyitóképünkön ukránok homokkal töltenek meg zsákokat a városuk védelméhez a dél-ukrajnai Odessza tengerpartján 2022. március 19-én.)

2022.03.21. 07:36

Az oroszok elleni olajembargót fontolgatja az Európai Unió

Az orosz olajnak az uniós országoknál kevésbé kitett Egyesült Államok és az Egyesült Királyság korábban döntött erről, de az európai vezetők eddig amellett voltak, hogy az energiahordozókat ne érintsék a szankciók, ezt szorgalmazza a magyar kormány is. Meg is emelkedett a hírre a kőolaj ára hétfő reggel.

2022.03.21. 07:34

A szolidaritás-menetjegyek száma

Március 17-ig 119 ezer díjmentes szolidaritás-menetjegyet adott ki a MÁV-Start az Ukrajnából menekülőknek, a jegyek értéke eléri a nettó 152 millió forintot – írta a Világgazdaság. A lap érdeklődésére az állami vasúttársaság közölte, hogy az eddig kiadott menetjegyek csaknem fele szól valamelyik budapesti állomásra, a legtöbben a Nyugati és a Keleti pályaudvarig utaznak.

A menekültek leginkább Ausztria, Németország, Lengyelország felé utaznak tovább. A vasúttársaság négyóránként közlekedtet különvonatot Záhony és a Keleti pályaudvar között. (MTI)

2022.03.21. 07:25

Rengeteg pénzzel akart átlépni a magyar határon egy ukrán expolitikus felesége – fotó

Mint a filmekben: bőröndökbe rejtette a pénzt.

2022.03.21. 07:02

Mától új világ jön a menekültek budapesti fogadásában – részletek itt

A BOK Csarnokban nyílik új tranzitállomás hétfőn, a Keleti és a Nyugati Pályaudvaron megszűnik az eddig működő civil segélyezés. Tudnivalók, linkek, elérhetőségek az új rendszerről és az önkéntesnek jelentkezni akaróknak.

2022.03.21. 06:00

Így estek el az orosz tábornokok az ukrajnai harcokban

Feltűnően sok magas rangú orosz életét követelte az ukrajnai háború első három és fél hete. A legfrissebb áldozat egy sorhajókapitány, a tengerészek közül az első magas rangú halálos áldozat orosz oldalról. A fél tucatnyi tábornok halálának körülményei – már amennyit tudni lehet róluk – megmutatják az orosz hadsereg nehézségeit.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×