eur:
394.24
usd:
364.88
bux:
65531.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Aggasztja a németeket az orosz hiperszonikus rakéta indítása

Oroszország azt kívánta bizonyítani, hogy olyan fegyverekkel rendelkezik, amelyek ellen a NATO aligha védekezhet - vélekedtek berlini katonai szakértők.

A hangsebesség többszörösénél nagyobb sebességgel rendelkező orosz Kinzsal-rakéták indítása mindenképp jelzés a NATO számára a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) biuztonságpolitikai szakértője szerint. A Deutschlandfunk rádió által ismertetett nyilatkozatában Johann Wadephul arra a következtetésre jutott, hogy a NATO nem rendelkezik a megfelelő válaszadás képességével, és ezt a hiányt "sürgősen pótolnia kell".

A német Szabaddemokrata Párt (FDP) biztonságpolitikai szóvivője egyenesen történelminek nevezte az orosz hiperszonikus rakéta indítását és a fegyverkezés eszkalációjának újabb fokáról beszélt.

A Kreml múlt szombaton közölte, hogy az orosz hadsereg ballisztikus rakétákkal és manőverező robotrepülőgépekkel végzett szokásos éves gyakorlatot hajtott végre, és valamennyi eszköz eltalálta a kijelölt célpontokat.

A hadgyakorlatot Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelte el, és azt Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő társaságában a Kreml úgynevezett szituációs terméből követte figyelemmel.

A gyakorlaton Kinzsal és Cirkon nevű hiperszonikus rakétákat is indítottak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×