eur:
393.84
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Lélegeztetőgépen fogták el a csalót, aki megrendezte a halálát

A több álnevet is használó férfit lélegeztetőgépen ápolták Glasgowban, itt találtak rá a hatóságok.

Skóciában letartóztatták azt az amerikai csalót, aki megrendezte a saját halálát, hogy ne találjanak rá a hatóságok, akik csalás és szexuális erőszak miatt körözték – írja a Daily Mail alapján a 24.hu. Arthur Knightot egy glasgowi kórházban találták meg, ahová koronavírus-fertőzés miatt került.

A férfi korábban Rhode Islanden élt, és Nicholas Alahverdianként ismerték. Közszereplő volt, gyermekjogi aktivista, és részt vett a helyi politikában is. 2008-ban azzal vádolták meg, hogy megerőszakolta volt barátnőjét. Később kiderült, hogy hasonló cselekedeteket követett el Rhode Islandben, Massachusettsben, Utahban és Ohióban. A férfit egy 200 000 dolláros csalással is vádolják, miután nevelőanyja férje nevére hitelkártyákat és kölcsönöket vett fel Ohióban.

A férfi ellen még az FBI is elfogatóparancsot adott ki, de nehezen találták meg, mivel többször is nevet változtatott. Sőt, a saját halálát is bejelentette, hogy elkerülje a felelősségrevonást. 2019-ben közölte, hogy non-Hodgkin limfómája van, egy évvel később pedig már a saját halálhírét keltette, a gyászjelentést több lap is lehozta. A hatóságok ekkor le is álltak a nyomozással.

A férfi viszont Skóciában bujkált, ahol megfertőződött koronavírussal. Az állapota annyira súlyos volt, hogy be kellett feküdnie a glasgow-i Queen Elizabeth Egyetemi Kórházba, ahol lélegeztetőgépre is került. Az ápolók nem ismerték a személyazonosságát, de az álneve miatt sikerült rátalálniuk a hatóságoknak.

Ha a férfi felépül, vélhetően kiadják majd az Egyesült Államoknak.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×