eur:
393.1
usd:
367
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Rendőrök és tűzoltók a Szófiát Blagoevgraddal összekötő Sztruma autópályán történt buszbaleset helyszínén 2021. november 23-án. Az észak-macedóniai turistabusz súlyos balesetet szenvedett és lángra kapott, a szerencsétlenségben negyvenöt ember életét vesztette, köztük tizenkét gyerek.
Nyitókép: MTI/EPA/Vaszil Donev

Tizenkét gyermek van a bulgáriai buszbaleset áldozatai között

Felborult és kiégett egy észak-macedóniai turistabusz keddre virradóra Bulgáriában - jelentette a BGNES bolgár hírügynökség. A Szófiát Blagoevgraddal összekötő autópályán történt szerencsétlenségben 46 ember vesztette életét, köztük 12 gyermek.

Korábban 45 halottról szóltak a hírügynökségi jelentések. Elhunyt a buszsofőr is. A szerencsétlenséget túlélő hét sérültet kórházba szállították, állapotuk Nyikolaj Nyikolov tűzoltóparancsnok szerint nem súlyos.

Bulgária ideiglenes kormányfője, Sztefan Janev a baleset helyszínére utazott. "Ez egy hatalmas tragédia" – mondta, részvétét fejezve ki az áldozatok gyászoló családjainak.

Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök szintén részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak. A kormányfő szerint az áldozatok között feltehetőleg voltak észak-macedón állampolgárok. A politikus néhány órával a baleset után külügyminiszterével, Bujar Oszmanival a bolgár fővárosba utazott.

Bosnek, 2021. november 23.
Rendőrök és tűzoltók a Szófiát Blagoevgraddal összekötő Sztruma autópályán történt buszbaleset helyszínén 2021. november 23-án. Az észak-macedóniai turistabusz súlyos balesetet szenvedett és lángra kapott, a szerencsétlenségben negyvehat ember életét vesztette, köztük tizenkét gyerek.
MTI/AP/Valentina Petrova
MTI/AP/Valentina Petrova

Az áldozatok többsége nyilvánvalóan albán volt. Az észak-macedón fővárosban, Szkopjéban bejegyzett busz Törökországból érkezett, és Észak-Macedónia felé tartott.

A vizsgálat szerint

a busz nem sokkal hajnali 2 óra (00.00 GMT) után nekiment egy szalagkorlátnak, majd felborult és kigyulladt.

Diana Ruszinova közlekedési szakember úgy vélekedett, hogy az érintett autópályaszakaszon számos gond volt. Felidézte, hogy egész nyáron át kátyúkat javítottak ki munkások. Az útszakasz, ahol a baleset történt, dombos területen fekszik, és gyakori balesetekről ismert – közölte az állami rádióval a szomszédos település polgármestere.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×