eur:
392.91
usd:
366.22
bux:
66549.71
2024. április 26. péntek Ervin
Background from colored lottery balls, top view. 3D rendering
Nyitókép: natatravel/Getty Images

Minden idők hetedik legnagyobb lottónyereményét vitték el

Június óta váratott magára, így közel 700 millió dollárra duzzadt a Powerball Lottó főnyereménye, amit most egy Kaliforniában feladott szerencsés játékos nyert meg.

Egyetlen szelvényvásárlóé lett a négy hónap alatt felhalmozódott 699,8 millió dolláros (218 milliárd forint) főnyeremény az amerikai Powerball Lottó sorsolásakor. A Kaliforniában feladott szelvény nyertese a 12, 22, 54, 66 és a 69-es, míg a Jackpotban a 15-ös számot tette meg – idézi a Napi.hu az AP-t.

A nyertes szelvényt egy partvidéki élelmiszerboltban adták fel és a a játékos két opció közül választhat. Egyrészről kifizethetik neki egyben az összeget, abban az esetben adózás után nagyjából 500 millió dollár marad nála, vagy életjáradékként 29 éven keresztül kérheti ennek kifizetését, ez azonban ugyanúgy adóköteles – teszi hozzá a hírügynökség.

A magyar portál emlékeztet, hogy hazánkban az ötöslottó nyertesei a tavalyi évben 13 milliárd forintot zsebeltek be a Szerencsejáték Zrt.-től. A tengerentúli győztes a leggazdagabb magyarok listáján a 218 milliárd forinttal a hatodik helyre érne fel.

A Powerballt az Egyesült Államok 42 államában, valamint a szövetségi fővárosban és az amerikai Virgin-szigeteken árusítják. Annak az esélye, hogy valaki eltalálja az 5+1 nyerőszámot 1 a 175 millióhoz. A 700 millió dolláros nyeremény az amerikai lottózás történetének hetedik legnagyobb nyereménye.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Eljött az OTP nagy napja

Eljött az OTP nagy napja

Ma 10 órától tartja közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntenek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósít.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×