eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Sebastian Kurz osztrák kancellár érkezik az Európai Unió kétnapos, rendkívüli csúcstalálkozójára Brüsszelben 2020. október 2-án, a tanácskozás második napján.
Nyitókép: MTI/EPA/AP/Olivier Matthys

Jogállamisági vita - Az osztrák kancellár kiáll magyar és lengyel kollégája mellett

"Helytelen, hogy mindig csak Magyarországról és Lengyelországról beszélünk" - mondta Sebastian Kurz.

Sebastian Kurz osztrák kancellár védelmébe vette Magyarországot és Lengyelországot az uniós jogállamisági vitában.

"Helytelen, hogy mindig csak Magyarországról és Lengyelországról beszélünk" - jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár a német Funke Médiacsoportnak és a francia Ouest-France napilapnak az osztrák online média - mások mellett a Die Presse, a Der Standard, az orf.at és az oe24 - vasárnapi beszámolói szerint.

Az osztrák kancellár méltányosabb hozzáállást szorgalmaz Magyarország és Lengyelország tekintetében az uniós jogállamisági vitában. Úgy véli, a jogállamiság és az európai alapértékek megtartása döntő fontosságú az Európai Unió fennmaradása érdekében, de ezek minden államra egyformán érvényesek.

Kurz az elmúlt években többször bírálta az Európai Uniót különböző témakörökben. Többek között szóvá tette

a tagállamok kettős mércével való megítélését.

Egy 2019-es - a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)-nak adott - interjúban a "helyenként meglévő nyugati arroganciáról" beszélt a kelet-európaiakkal szemben. "Európa-ellenes gondolkodásmód" nemcsak Kelet-Európában, hanem nyugaton is előfordul - mondta akkor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Több tízezren tüntettek Madrid utcáin a katalán szeparatisták amnesztiája ellen

Több tízezren tüntettek Madrid utcáin a katalán szeparatisták amnesztiája ellen

Több tízezren tüntettek vasárnap Madrid utcáin, tiltakozva a katalán tiltakozva a katalán függetlenségi pártok amnesztiakövetelése ellen a spanyol konzervatív Néppárt (PP) által szervezett megmozduláson. Alberto Núnez-Feijóo pártelnök a demonstráció során alkotmányellenesnek nevezte, hogy a korábban elítélt katalán szeparatisták amnesztiát kaphassanak, miután véleménye szerint a szavazók a júliusi parlamenti választásokon "nem az alkotmányos rend megváltoztatására voksoltak".

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×