eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
A koronavírus (COVID-19) elleni vakcina beadására készül egy egészségügyi dolgozó a torinói San Giovanni Bosco kórházban 2020. december 27-én. Ezen a napon kezdődik az Európai Unió (EU) tagállamaiban a lakosság összehangolt beoltása. Az Európai Bizottság december 21-én adott feltételes forgalombahozatali engedélyt a német BioNTech és az amerikai Pfizer gyógyszeripari vállalatok által kifejlesztett vakcina európai alkalmazására. Az oltóanyag az első EU-ban engedélyezett koronavírus elleni vakcina.
Nyitókép: MTI/ANSA/EPA/Tino Romano

Féléves kortól adná vakcináját a Pfizer

Az engedélyezési eljárást máris megkezdenék.

A Pfizer hathónapos kortól szeretné engedélyeztetni a koronavírus-vakcináját – írja a Forbes. A gyógyszergyártó ezért októberben benyújtja erre vonatkozó engedélyeztetési kérelmet az Egyesült Államok Élelmiszer-és Gyógyszerfelügyeletnek (FDA).

A Pfizer/BioNTech páros ezzel új szintet lép, jegyzi meg a Napi.hu, hiszen néhány nappal korábban még arról szóltak a hírek, hogy az 5-től 11 évesig terjedő korosztálynak beadható koronavírus-vakcinát fejlesztettek ki. De most a német–amerikai cég az ennél is fiatalabb korosztályokra kezdi el a vakcinája engedélyeztetését.

Októberben indítják az engedélyeztetési folyamatot, novemberben már szeretnének oltani, írja a Politico Frank D’Ameliót, a vállalat pénzügyi igazgatóját idézve.

A Pfizer/BioNTech-vakcina augusztusban megkapta a veszélyhelyzeten kívüli engedélyt is a felügyelettől, ezzel ez lett az első Covid-vakcina, ami teljes mértékben engedélyezve lett az USA-ban.

A 12 évesnél idősebb gyerekek körében már a Pfizer és a Moderna vakcinája is használatban van.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×