eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Hatalmas lángokkal ég a növényzet Athén északkeleti külvárosa, Varibobi környékén 2021. augusztus 5-én. Görögországban a 40 Celsius-fok feletti hőmérséklet és a viharos szelek miatt az elmúlt napokban több mint 150 erdő- és bozóttűz keletkezett az ország különböző részein.
Nyitókép: MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz

Veszélyes kimenni az utcára Athénban

Veszélyesen rossz minőségű a levegő a görög fővárosban a város körüli erdőtüzek miatt.

A füst és a már harmadik napja szinte folyamatosan hulló hamu miatt csaknem elviselhetetlen a levegő a nagyvárosban. A hatóságok fölszólították a lakosokat, hogy tartsák zárva az ablakokat, és lehetőleg ne menjenek ki a szabadba.

"A szél éjjel csillapodott, ezzel lehetőség nyílt a tűzoltóknak, hogy megfékezzék az Athéntól északra tomboló tüzeket"– mondta el Vaszilisz Kokkalisz, az Athén és környékéért felelős polgári védelem helyettes vezetője szombat reggel a görög állami tv-ben.

A görög tűzoltóság az ország több pontján továbbra is küzd a lángokkal: nagyobb tűzfészkek vannak Évia szigetén – amely Kréta után a második legnagyobb görög sziget –, valamint a Peloponnészoszi-félsziget déli részén, az ókori Spárta területén épült Szpárti város környékén és a félsziget nyugati részén, Pirgosztól keletre.

Az oltásban ukrán, román és ciprusi tűzoltók is részt vesznek. Franciaország, Svájc, Svédország és Horvátország tűzoltó helikoptereket és repülőgépeket bocsátott Görögország rendelkezésére.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×