eur:
389.07
usd:
360.79
bux:
68072.35
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A szólásszabadságért kiálló tüntetők Montpellier-ben 2020. október 18-án. Két nappal korábban egy 17 éves csecsen fiú késsel megölt, majd lefejezett egy történelemtanárt, Samuel Platyt Párizs északnyugati elővárosa, Conflans-Saint-Honorine egyik utcáján. A tettest a rendőrök agyonlőtték. Korábban a tanár az óráján Mohamed prófétáról készült karikatúrákat mutatott a diákjainak, amikor a szólásszabadságról beszélt. A felirat jelentése: szabadon fejezem ki magam.
Nyitókép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Akcióra készülő terroristanőket fogtak el Franciaországban

Anya és lánya – vagy lányai, ezt még nem tudni – Montpellier-ben akartak terrorcselekményt elkövetni a gyanú szerint.

Franciaország déli részén őrizetbe vettek négy nőt és egy lányt azzal a gyanúval, hogy terrortámadást akartak elkövetni Montpellier városban – közölte a rendőrség.

Az ügyet a DGSI belföldi hírszerző hálózat és a terrorizmus elleni ügyészségi hivatal vizsgálja. A gyanúsítottakat Beziers városban fogták el. Robert Menard helyi polgármester tájékoztatása szerint a nyomozás kezdetben egy 18 éves nőre irányult, aki eldicsekedett a szomszédságnak azzal, hogy az Iszlám Állam nevű nemzetközi terrorszervezet videófelvételeit nézi.

A lánnyal együtt letartóztatták az anyját és három lánytestvérét is, köztük egy fiatalkorút. Azt egyelőre a polgármester nem tudta megmondani, hogy más családtagok is érintettek-e, és eleve rajta voltak-e a hatóságok megfigyelési listáján. Hozzátette, a szomszédok meg voltak rettenve a letartóztatások hírétől, és attól tartanak, hogy az eset miatt rossz kép alakul ki a helyi muzulmán közösségről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Péntek délután megérkeztek a várt foglalkoztatottsági adatok az Egyesült Államokból. Az áprilisi számok alapján optimisták lehetnek a befektetők azzal kapcsolatban, hogy valóban a lehűlés jeleit mutatja az amerikai munkaerőpiac, a friss adatok azonban egyúttal felerősíthetik a recessziós félelmeket is. A közlés ezúttal is nagyobb elmozdulásokat hozott a dollár piacán és a tőzsdéken is, melynek következtében az EUR/USD árfolyama és az S&P 500 is is kritikus szintre ért. Éppen ezért megnéztük, hogy mit mutatnak jelenleg a grafikonok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×