eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Wtitter/Nyheter24

Most már többet tudni a svédországi késes ámokfutásról

A svéd rendőrség házkutatást tartott szerda éjjel egy lakásban azzal a bűnüggyel kapcsolatban, amelyben egy huszonegynéhány éves férfi késsel megsebesített aznap hét embert Vetlanda kisvárosban.

Adam Rullman, az ügyben illetékes ügyész az SVT svéd közszolgálati televíziónak csütörtökön azt mondta, hogy a történteket egyelőre nem terrorcselekményként kezelik. Az elkövetőt többrendbeli gyilkossági kísérlet gyanújával fogták el. A késelő indítékát egyelőre nem sikerült kideríteni. Rullman hangsúlyozta, hogy a nyomozás még korai szakaszában tart.

A támadót a rendőrség a combján meglőtte, őrizetbe vette és kórházba szállította. Nincs kihallgatható állapotban. A szerdai jelentések még nyolc áldozatról szóltak, viszont a megtámadottak közül három életveszélyes, további kettő pedig súlyos állapotban van kórházban.

A rendőrség a nap folyamán még azt közölte: továbbra is fennáll a lehetősége annak, hogy az ámokfutás terrorista indíttatású volt. Az elkövető kilétét nem közölték, csak annyit, hogy ismerték korábbról kisebb bűncselekmények miatt. Egyelőre nincs jele annak, hogy a támadáshoz bárki másnak köze volna - tették hozzá.

A Dagens Nyheter című napilap értesülései szerint az átkutatott vetlandai lakás a támadóé. A rendőrök este beszéltek a szomszédokkal, és bizonyítékokat vittek el a lakásból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×