INFORÁDIÓ 
2021. január 26. kedd
Paula, Vanda

koronavírus

vlagyimir putyin

vakcina

szputnyik v

Vlagyimir Putyin orosz elnök év végi sajtóértekezlete Moszkvában 2019. december 19-én.

Vlagyimir Putyin csak akkor oltatja be magát, ha...

Infostart / MTI

...az ő korosztályán lesz a sor, és a szakemberek oltakozást javasolnak neki.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy akkor fogja beoltatni magát a Covid-19 ellen, ha a fertőzés elleni vakcinát a szakemberek az ő korosztályának is javasolják.

Putyin a csütörtökön megtartott éves sajtótájékoztatóján beszélt erről. Az orosz elnök 68 éves.

"A hozzám hasonlókhoz még nem jutottak el a vakcinák, de feltétlenül beoltatom magamat, amint ez lehetővé válik" - mondta.

"Nem látom okát annak, hogy miért ne oltassam be magam"

- hangoztatta, biztonságosnak és hatékonynak nevezve az orosz vakcinát.

Elismerte, hogy Oroszországnak nincs elegendő üzeme és felszerelése az oltóanyag gyártásához, de azt ígérte, hogy a kapacitás növekedni fog.

Donyec-medence

Oroszország növelni fogja a Donyec-medencei szakadár ukrán területeknek nyújtott támogatást a termelés növelése, a szociális támogatás és az infrastruktúra terén - jelentette ki az elnök. Putyin úgy vélekedett, hogy Kijevben "nincs meg a politikai bátorság" a Donyec-medence helyzetének politikai rendezéséhez.

Kifogásolta, hogy az ukrán vezetők a választások idején a többségre támaszkodnak, de hatalomra kerülve folyton a szélsőséges nacionalisták érdekeit tartják szem előtt.

Választási beavatkozás

Be fognak avatkozni az amerikaiak a 2021-ben esedékes orosz parlamenti választásokba, ahogy mindig is szoktak, de Oroszország felkészül erre - közölte Vlagyimir Putyin.

"Csak akkor tudunk ennek ellenállni, ha az oroszok többsége megérti, hogy ez beavatkozás, és hogy ellen kell állnunk" - mondta Putyin, hozzátéve, hogy Oroszország kész a példátlanul nyitott együttműködésre a megfigyelőkkel.

Putyin provokációnak nevezte Szergej Snurov, a Leningrad együttes volt frontemberének kérdését, hogy az orosz hackerek miért nem segítették győzelemre idén is Donald Trumpot az amerikai elnökválasztáson. Megismételte, hogy Moszkva nem avatkozott be az amerikai választásokba. Arra a kérdésre, hogy menedéket ad-e Trumpnak, mint Edward Snowden informatikusnak, kijelentette, hogy erre a hivatalban lévő elnöknek nincs szüksége, mert jó eredményt ért el a választáson.

Üzent Joe Bidennek is

Reményét fejezte Vlagyimir Putyin, hogy az Egyesült Államok leendő államfőjével, Joe Bidennel sikerül majd rendezni a kétoldalú kapcsolatokban keletkezett problémáknak legalább egy részét.

"Abból indulunk ki, hogy az Egyesült Államok újonnan megválasztott elnöke, aki mind a bel-, mind a külpolitikában tapasztalt ember, megérti, hogy mi történik. Arra számítunk, hogy a problémák, vagy legalább egy részük megoldódik az új kormányzat alatt" - mondta csütörtöki éves sajtótájékoztatóján Putyin.

Az orosz vezető elmondta, hogy még nem döntötte el, hogy elindul-e 2024-ben esedékes elnökválasztáson. Az idén elfogadott alkotmánymódosításra utalva hozzátette, hogy "a néptől megvan erre az engedély".

Nyitókép: Jurij Kocsetkov
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018