eur:
393.29
usd:
367.55
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Rudy Giuliani, volt New York-i polgármester, Donald Trump amerikai elnök jogászcsapatának vezetője sajtótájékoztatót tart Washingtonban 2020. november 19-én. Trump továbbra sem ismeri el ellenfele, Joe Biden győzelmét, csapata számos jogi panasszal élt a november 3-i elnökválasztás lebonyolítását és tisztaságát illetően.
Nyitókép: MTI/AP/Jacquelyn Martin

"Végtelen számú" bizonyítéka van Trump csapatának a csalásra

A Demokrata Párt tömeges választási csalást szervezett az Egyesült Államokban Donald Trump jogászcsapata szerint, amelynek vezetői egy órán át ismertették bizonyítékaikat csütörtökön. Rudy Giulianiék szerint ha az érvénytelen szavazatokat valóban érvénytelenítik, Trump nyer.

Csaknem egy órás sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Donald Trump amerikai elnök jogászcsapatának vezetője, Rudy Giuliani, aki egyben New York-i egykori legendás polgármestere és Sidney Powell, aki tíz évig volt szövetségi ügyész, majd magasrangú személyiségek ügyvédje.

Giulianiék a republikánusok választási csalásokra vonatkozó bizonyítékait ismertették államonként, majd a Dominion és a Smartmatic végek USA-szerte használt választási szoftvereinek manipulációs lehetőségeiről értekeztek – tudósít a Mandiner.

A lényeg, hogy Giulianiék szerint Donald Trump elsöprő győzelemmel nyerte a választást, és nagy valószínűséggel kétszer annyi érvénytelen szavazatra bukkantak, mint amennyi szükséges lenne Trump győzelméhez. A jogász általánosságban is beszélt a feltételezett csalásokról és konkrét eseteket is ismertetett, hangsúlyozva, hogy számos pert indítanak és rengeteg eskü alatt tett vallomásuk van minderről.

A csalások központja – tette hozzá a demokraták által vezetett városok voltak, mint Philadelphia – ahol a csalások irataival meg lehetne tölteni egy könyvtárat –, s Detroit. Az ilyen városokban ugyanis – emlékeztetett Giuliani – a demokraták irányítják a választások lebonyolításáért felelős választási bizottságokat, valamint az igazságszolgáltatást is, így minden a rendelkezésükre áll.

Az elnök ügyvédje azt mondta, hogy Georgia, Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Nevada és Arizona államaiban, a jogi csapat „a választások megfordításához szükséges szavazatok több mint kétszeresét találta meg bizonyíthatóan, illegális szavazólapok formájában”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódik az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×