eur:
394.81
usd:
370.97
bux:
66483.36
2024. április 16. kedd Csongor
Védőöltözetet viselő köztisztasági dolgozók indulnak, hogy lakóépületeket fertőtlenítsenek a koronavírus-járvány idején Bukarestben 2020. május 22-én, a háttérben egy kerékpáros. A bukaresti önkormányzat ettől a naptól kezdve hét nagy kiterjedésű sétálóövezetet alakított ki a belvárosban, hogy legyen hol sétálniuk a járványügyi korlátozások miatt egyéb szabadidős tevékenységek híján maradt bukarestieknek.     Romania loosened a number of lockdown measures imposed two months ago to limit the spread of the COVID-19 infections, but kept social distancing and to wear a face mask while indoors on or public transport.
Nyitókép: MTI/AP/Vadim Ghirda

Nagyon rossz hír jött Romániából

Ismét csúcsot döntött az országban a napi megbetegedések és elhalálozások száma.

Az utóbbi 24 órában újabb 1454 embernél mutatták ki a fertőzést, ami

húsz százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát.

A járvány terjedése a napi esetszám néhány napos stagnálását követően kezdett ismét gyorsulni. Csütörtökön minden korábbinál több, 53 koronavírusos beteg vesztette életét: ezzel 2860-ra emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma. A csütörtökön jelentett halálesetek száma több mint 40 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát.

Az ismert aktív esetek száma meghaladja a 32 ezret, a kórházban ápolt betegek száma 7437-re emelkedett. A súlyos esetek száma valamelyest csökkent, de ez feltehetően az elhalálozási rekordnak tulajdonítható: csütörtökön 478 koronavírusos beteget ápoltak az intenzív terápián.

Romániában több mint 20 ezer fertőzésgyanús ember várja jelenleg otthoni karanténban a betegség lappangási idejének elteltét.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×