eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Koronavírus - Két újabb ország gyártja majd a brit vakcinát

A vakcina már 2021 első félévében elérhető lesz Latin-Amerika kormányai, államai számára - egyet kivéve.

Argentína és Mexikó az AstraZeneca brit gyógyszeripari csoport és az oxfordi egyetem által kidolgozott Covid-19 elleni védőoltást fogja gyártani, hogy azt Brazília kivételével Latin-Amerikában forgalmazza - jelentette be Alberto Frenández argentin elnök. Az AstraZeneca csoport megállapodást írt alá a Slim nevű alapítvánnyal arról, hogy 150-200 millió adag, Latin-Amerikának szánt védőoltást állítson elő. Egy adag ára 3-4 amerikai dollár (900-1200 Ft) körül várható.

A vakcina már 2021 első félévében elérhető lesz a térség kormányai, államai számára. Hozzátette, hogy az elosztást igazságosan végzik majd a térség kormányainak igényei szerint. A védőoltás latin-amerikai gyártását Argentína és Mexikó veszi kézbe, ez teszi lehetővé azt, hogy a térség országai gyorsan és hatékonyan hozzájussanak.

Az AstraZeneca számításai szerint a védőoltás klinikai vizsgálatai ősszel fejeződnek be.

A brit gyógyszeripari csoport már több megállapodást kötött arról, hogy a vakcinából szállítson az Egyesült Államokba, Nagy-Britanniába, Franciaországba, Hollandiába, Japánba, Németországba és Olaszországba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×