eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Fertőtlenítő fülkén megy keresztül egy látogató a nyugat-ukrajnai Lviv város szabadtéri múzeumába érkezésekor 2020. május 11-én, az új típusú koronavírus-járvány idején. Ukrajnában az enyhítések első szakaszában látogathatóvá váltak a parkok, a közterek, a játszóterek és a szabadtéri sportlétesítmények. Működhetnek ismét a fogászatok, a szépségszalonok, a fodrászatok, a közjegyzői és ügyvédi irodák, fogadhatnak pácienseket a pszichológusok.
Nyitókép: Fertőtlenítő fülkén megy keresztül egy látogató a nyugat-ukrajnai Lviv város szabadtéri múzeumába érkezésekor 2020. május 11-én. (MTI/EPA/Pavlo Palamarcsuk)

Egyre terjed a járvány Ukrajnában, az új régióbesorolás Kárpátalját is érinti

Sorra dönti a rekordokat az új betegek száma, egyre gyorsulva fertőz a koronavírus.

Továbbra is gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-fertőzés Ukrajnában, újabb rekordot döntött az egy nap alatt azonosított fertőzöttek száma, amely megközelítette az 1600-at - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által csütörtökön közzétett adatokból és az egészségügyi miniszter szokásos napi tájékoztatójából.

A járvány kitörése óta azonosított betegek száma Ukrajnában így meghaladta a 86 ezret.

Az elmúlt napon az igazolt fertőzöttek száma 1592 új esettel 86 140-re, az elhunytaké pedig 22-vel 1992-re nőtt. Eddig 46 216-an gyógyultak meg, közülük előző nap 530-an. Jelenleg 37 932 embert kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk egy nap alatt több mint ezerrel nőtt. Az újonnan azonosított betegek számában a mostanit megelőző korábbi legmagasabb napi növekményt, 1489-et múlt pénteken jegyezték fel.

Ezúttal a legtöbb új beteget, 209-et a keleti országrészben lévő Harkiv megyéből jelentették, a második legtöbbet, 166-ot a legfertőzöttebb régióból, a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből.

Utóbbiban a halálos áldozatok száma négy új esettel 314-re nőtt, az igazolt fertőzötteké pedig csaknem elérte a 11,5 ezret.

Az ország második legfertőzöttebb területének számító fővárosban, Kijevben előző nap két újabb haláleset történt, velük együtt az elhunytak száma 149-re emelkedett, a feljegyzett betegeké pedig meghaladta a tízezret.

Kárpátaljáról 63 új beteget és négy újabb halálos áldozatot jelentettek,

velük együtt az azonosított fertőzöttek száma 6009-re, az elhunytaké pedig 230-ra nőtt, miközben eddig 2611-en győzték le a kórt.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter kiemelte, hogy előző nap minden eddiginél több, 315 koronavírusos beteget kellett kórházba szállítani az országban. A mostanit megelőzően a legtöbb koronavírusos beteg, 294 múlt pénteken került kórházba.

Az egészségügyi tárca által közzétett legfrissebb táblázat szerint

a főváros, Kijev és még 11 megye nem felel meg jelenleg azoknak a kritériumoknak, amelyek alapján enyhíthetnek a karanténkorlátozásokon. Ezek közé most nem került be Kárpátalja.

A tárcavezető elmondta még, hogy az egészségügyi dolgozók közül újabb 92 kapta el a vírust, közülük már csaknem 9,5 ezren fertőződtek meg a járvány kezdete óta.

Előző nap 36 632 tesztet végeztek el Ukrajnában, ebből 18 984 PCR-teszt, 17 648 pedig antitestszűrés volt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×