eur:
392.33
usd:
365.63
bux:
66817.98
2024. április 26. péntek Ervin
Hölvényi György, a Fidesz-KDNP képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 17-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Hölvényi György: az egyházak rájöttek, hogy online sokkal több emberhez el tudnak jutni

A Fidesz-KDNP EP-képviselője egy vallásközi párbeszéddel foglalkozó online konferencián szerzett benyomásairól számolt be az InfoRádióban.

Az egyházak a világjárvány elleni küzdelemben is készek az emberek segítségére – hangsúlyozta Hölvényi György, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője, az Európai Néppárt frakciója vallásközi párbeszéddel foglalkozó munkacsoportjának szerdai online videokonferenciáján.

"Az egyházak és képviselőik másokhoz hasonlóan keresik a helyüket ebben az új helyzetben. Világos, hogy

nagyobb tradícióval rendelkeznek az emberi szenvedés, bizonytalanság irányában,

és világos üzenetei is vannak" – mutatott rá a politikus.

A képviselő, aki egyben a munkacsoport társelnöke is, az InfoRádió EP Percek című műsorában elmondta, a találkozó első alkalommal adott lehetőséget annak bemutatására, hogy a történelmi egyházaknak milyen szerepük van a koronavírus-járvány okozta válság utáni újjáépítésben is.

Kérdésre válaszolva elmondta még, az emberek ezekben a hetekben, hónapokban nagyon nagy létszámban követték az online istentiszteleteket, miséket, akár többen is, mint ahányan korábban személyesen részt vettek ezeken.

"A konferencián komoly kérdés volt, hogy ez mit jelez. A személyesség mindent felülírt, teológiai szempontból is, erre jött egy olyan helyzet, amikor az online térben kellett találkozni. Sokan előhozták ezt a dilemmát, hogy

ezek az emberek nézők voltak-e, vagy résztvevők,

de ezt a kérdést nem is lehet feloldani. Ami biztos, hogy az egyházak olyan emberekhez is eljutottak, akikhez korábban nem."

Kijelentette, ebben a helyzetben sokak szerint megmutatkozott az is, hogy a remény sem egyszerű "széplelkűség", hanem a cselekvés alapfeltétele.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×