eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Komputertomográfiával készített képeket néz egy egészségügyi dolgozó a járvány kínai gócpontjának számító közép-kínai Vuhanban 2020. március 17-én. Míg korábban naponta több ezer új esetet diagnosztizáltak Vuhan városában, a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság március 19-i nyilatkozata szerint a járvány kitörése óta először az elmúlt egy nap alatt egyetlen újabb fertőzöttet sem regisztráltak.
Nyitókép: MTI/Hszinhua/Wang Yuguo

Itt a koronavírus-járvány újabb hulláma? - sokkoló hír Kínából

Magas kockázati besorolást kapott egy északkelet-kínai város, a járvány újabb hullámától tartanak.

A járványügyi kockázatok szempontjából legmagasabb kockázati besorolást kapta egy három fokozatú skálán az északkelet-kínai Csilin tartomány Sulan városa - közölték a helyi hatóságok vasárnap,

ez a koronavírus-járvány újabb hullámát jelezheti Kína északkeleti részén.

A helyi tisztségviselők közepesről magasra emelték a kockázati szintet, miután egy nappal korábban alacsonyról közepesre növelték ezt. Az intézkedést annak nyomán hozták, hogy május 7-én egy nő szervezetében kimutatták a vírust, és május 9-én már 11 új esetet regisztráltak Sulanban.

A fertőzöttek mindegyike családtag vagy olyan személy, aki kapcsolatba került a nővel.

A csilini tartományi kormányzat bejelentette, hogy fokozták a járványügyi óvintézkedéseket Sulanban, kijárási tilalmat rendeltek el a lakónegyedekben, leállították a nem létfontosságú tömegközlekedési eszközöket, s bezáratták az iskolákat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×