eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az új koronavírus okozta betegségben elhunyt ápolónőről, Celia Marcosról emlékeznek meg kollégái és barátai a Los Angeles-i Hollywood Presbiteriánus Kórház előtt a koronavírus-járvány idején, 2020. május 6-án. A 61 éves Marcos munka közben fertőződött meg a vírussal.
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

Koronavírus - a gyerekeket érintő szövődmény miatt aggódnak Amerikában

New York állam kormányzója számolt be az egyre nagyobb esetszámról.

A koronavírus-járványban 95 ezren, talán még többen is életüket veszthetik az Egyesült Államokban - jelentette ki az amerikai elnök pénteken délután a washingtoni Fehér Házban újságíróknak. Az amerikai elnök a kongresszus republikánus politikusaival tárgyalt hivatalában, és ezt követően nyilatkozott újságíróknak.

Elmondta, hogy a vírus féken tartására hozott korábbi kormányzati intézkedésekkel elégedett, ezek eredményesek voltak.

"Talán milliók életét sikerült így megmentenünk" - fogalmazott. Úgy vélekedett, hogy a járványnak akár még az oltóanyag kifejlesztése előtt is vége szakadhat.

Az elnök közölte, hogy Mike Pence alelnök koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált munkatársa nem más, mint Katie Miller sajtófőnök, a Fehér Ház belpolitikai főtanácsadójának, Stephen Millernek a felesége.

Azt gyanítják, a fertőzés mellékhatása a Kawasaki-szindróma

New York állam kormányzója, Andrew Cuomo szokásos napi sajtókonferenciáján pénteken közölte, hogy az elmúlt hat hétben most volt a legalacsonyabb a fertőzéssel kórházba szállított betegek száma. Csütörtökön 8196 beteget szállítottak kórházba. Ismételten hangsúlyozta, hogy a mindennapi élet és a gazdaság óvatlan újraindítása a fertőzések számának megugrásához vezethet.

Cuomo bejelentette: az államban meghalt egy ötéves kisgyermek is a vérerek kitágulásával és gyulladásával járó, úgynevezett Kawasaki-szindrómában. Erről a betegségről az orvosok azt gyanítják, hogy a Covid-19 egyik lehetséges szövődménye. Több orvos is felhívta a figyelmet arra, hogy egyre több kiskorú hal meg a Covid-19 egyelőre csak gyanított szövődményében. A kormányzó szerint New York államban eddig 73 ilyen esetet diagnosztizáltak. Cuomo megemlítette, hogy egyedül kedden 15 gyermek szorult kórházi ellátásra hasonló tünetek miatt.

Phil Murphy, New Jersey kormányzója pénteken közölte: egyetlen nap alatt 1985 új vírusfertőzöttet regisztráltak, és csütörtökön 162 fertőzött halt meg a vírus okozta Covid-19-ben. Mindazonáltal hozzátette, hogy a járvány szerinte csökkenőben van.

Az Egyesült Államokban a legutolsó 24 órás adatok szerint újabb több mint 1600 halálos áldozata volt a járványnak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×