eur:
393.77
usd:
367.84
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Az új koronavírus miatt megbetegedetteket ápolják a CHR Verviers kórház intenzív osztályán, a belgiumi Verviers-ben 2020. április 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Belgiumban egyre kevesebben kerülnek kórházba

A koronavírus-járvány miatt július végéig nem lehet sportrendezvényeket tartani.

Egy hete tartósan csökkent a Covid-19-fertőzéssel kórházba utaltak száma, és valószínűleg ez a tendencia folytatódik az elkövetkező napokban, sőt hetekben is - nyilatkozta a helyi sajtónak Steven Van Gucht a belga közegészségügyi szolgálat szóvivője. Jelenleg közel 3000 a kórházi fekvőbetegek száma, 646-an intenzív ellátásban részesülnek.

Az országban további 272 fertőzöttet azonosítottak 24 óra leforgása alatt, ez a szám csak kevéssel magasabb a hétfői, illetve a keddi adatnál. A 11,5 milliós országban több mint 50 ezer a regisztrált fertőzöttek száma, ebbe beletartoznak a gyógyultak, illetve a halottak is. A halottak száma 8335, az elmúlt 24 órában a járvány 111 halottat követelt.

A kormány még a nap folyamán dönt a korlátozó intézkedések további enyhítéséről.

Hollandiában csökkent a járvány okozta halálesetek száma. A legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 órában 36-an hunytak el, ami majdnem a felével kevesebb az előző napok hasonló adatainál. Az azonosított esetek száma is több mint százzal volt kevesebb, mint a megelőző két napban. A 17, 5 milliós lélekszámú országban eddig 5204-en haltak bele a Covid-19-vírusfertőzésbe.

Luxemburgban szerdán nem érkezett hír sem újabb fertőzöttről, sem halálesetről. A luxemburgi állami központi hivatal szerdai jelentésében úgy fogalmazott, hogy a koronavírus-járvány nem gyakorolt jelentős hatást az ország átlagos halálozási rátájára.

Sporttilalom: a kormány döntött, a klubok nem

A koronavírus-járvány miatt továbbra sem engedélyezik a sportesemények megrendezését, és ezt a rendelkezést egészen július 31-ig meghosszabbította a kormány. A döntést Sophie Wilmes miniszterelnök jelentette be szerdán.

Belgium volt az első, ahol a labdarúgószezon végleges leállítását kezdeményezték, a klubok azonban még mindig nem szavaztak a javaslat jóváhagyásáról, már háromszor is elhalasztották a döntést.

Legutóbb május 15-re tették át a voksolást, amikor - a miniszterelnök mostani bejelentése után - minden bizonnyal megszavazzák azt.

A futballszövetség tájékoztatása szerint az ügyrendi bizottság a május 15-én sorra kerülő közgyűlésre

részletes javaslatot tesz majd le a klubok asztalára.

Az élvonalban a Club Brugge 15 pontos előnnyel állt az élen a második helyezett KAA Genttel szemben a koronavírus-járvány miatt márciusban felfüggesztett bajnokságban, amelyből már csak egy forduló lett volna hátra a rájátszás megkezdése előtt. Amennyiben az aktuális állás alapján hirdetnek végeredményt, a második a Gent, a harmadik pedig a Charleroi lesz, míg a negyedik helyen a Royal Antwerp végez. A győztes Bajnokok Ligája-főtáblás, a második BL-selejtezős, a harmadik Európa-liga főtáblás, míg a negyedik El-selejtezős lesz, amennyiben megszavazzák a klubok a lezárást.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×