eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Maszkos egészségügyi dolgozó a fertőző betegségekre szakosodott római Lazzaro Spallanzani kórházban 2020. február 26-án. A Kínában felbukkant, tüdőgyulladást okozó új koronavírus olaszországi fertőzöttjeinek száma elérte a 374-et, a halálozásoké a tizenkettőt.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Megvan a 100 ezredik gyógyult koronavírusos

A reménysugárra árnyékot vet a két mediterrán ország, Spanyolország és Olaszország megannyi aktuális számadata.

Európai idő szerint hétfő délelőtt meggyógyult a százezredik koronavírus-fertőzött is a nagyvilágban - derül ki a Worldometers adataiból, ami azt jelenti, a hétfő délig regisztrált 349 ezer koronavírusos beteg közül ennyien intettek búcsút a kórnak. A halottak száma világszerte egyébként már több mint 15 ezer, a többiek "aktív betegeknek" tekinthetők. Több mint 11 ezer ember állapota súlyos vagy kritikus.

A koronavírus bölcsőjében, Kínában a felgyógyultak száma - annak ellenére, hogy a halálos áldozatok közül nem kínai a legtöbb - szinte verhetetlenül a legmagasabbnak tűnik, 72.703, bő 81 ezer fertőzött mellett.

Iránban gyógyultak meg a második legtöbben, már 8 ezernél is magasabb a számuk, míg a nemzeti gyászban lévő

Olaszországban 59 ezer koronavírusosból még csak 7 ezren tekinthetők mára egészségesnek, halottaik száma közben 5400 fölött van.

A gyógyultak összlétszámához még jelentős embertömeggel járul hozzá

Spanyolország (3355),

Dél-Korea (3166), Franciaország (2200), de a spanyol adathoz szorosan kapcsolódik, hogy a fertőzésgörbéje aggasztóbb még Olaszországénál is, és a válságos állapotban lévő fertőzöttek számában sincs túl nagy különbség a két mediterrán államban.

Magyarországon a 167 regisztrált beteg tizede már felépült, azonban mint arra Orbán Viktor hétfőn az operatív törzs sajtótájékoztatóján külön kitért, a valódi fertőzöttek száma biztosan sokkal magasabb a hivatalos adatnál.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×