eur:
394.08
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Betegágy mellett egy orvos az új koronavírus okozta tüdőgyulladás kezelésére kijelölt vuhani Csinjintan Kórházban 2020. február 13-án. A vírus előidézte betegség halálos áldozatainak száma 1367-re emelkedett Kínában, a legtöbben a járvány gócpontjában, Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban hunytak el.
Nyitókép: MTI/EPA/Jüan Cseng

Koronavírus: Kínában javul, Dél-Koreában súlyosbodik a helyzet

Nagyrészt az új típusú koronavírus-járvány kiindulópontjának számító, közép-kínai Vuhan városra korlátozódott a vírus terjedése a kínai egészségügyi hatóságok kedden közölt adatai szerint.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság hétfő éjfélig 508 új fertőzöttről számolt be, közülük 464-et jelentettek Vuhanból, és mindössze kilencet a városnak helyet adó Hupej tartományon kívülről. A fertőzöttek száma ezzel Kínában 77 658-re emelkedett. Hétfő éjfélig további 71 ember veszítette életét a vírus okozta betegség következtében, a járvány ezzel immár 2663 életet követelt az ország szárazföldi részén. A gyógyultak száma ugyaneddig 27 ezer fölé emelkedett.

A jelenleg kezelés alatt álló fertőzöttek száma Kína-szerte 48 ezer alá csökkent, közülük 9126 páciens állapota súlyos. További 2824 fertőzésgyanús esetet tartanak számon az országban.

Miközben a járvány Kínában egyre csillapodik, Dél-Koreában a helyzet napról-napra súlyosbodik.

Bár Kína nem vezetett be általános utazási korlátozásokat a járvány által érintett országokra, egyes régiókban helyi óvintézkedéseket léptettek életbe. Az Észak-Koreával szomszédos, észak-kínai Csilin tartományban található Jenpien Koreai Autonóm Prefektúra szigorította a repülőtéri ellenőrzéseket, és külön utasfelvételi szolgáltatást vezetett be a Dél-Koreából érkező utasok számára. A területen működő utazási irodák továbbá nem fogadnak dél-koreai csoportokat. A kelet-kínai Santung tartományban található Csingtao város vezetése pedig hétfőn szintén bejelentette, hogy korlátozni fogja a külföldi utazók belépését.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×