INFORÁDIÓ 
2020. március 30. hétfő
Zalán

koronavírus

szijjártó péter

evakuálás

Védőmaszkos gyalogosok Pekingben 2020. január 21-én. A kínai fővárosban és a dél-kínai Sencsenben is felbukkant új, tüdőgyulladást okozó vírus kiindulópontjának számító közép-kínai Vuhanban jelentősen megugrott a fertőzöttek száma, a vírusfertőzés eddig legkevesebb négy ember halálát okozta.

Hét magyart kell kimenteni Kínából

Infostart

Egy francia gép mehet értük Vuhanba, de egyelőre nem kapott berepülési engedélyt.

Nyolc magyar tartózkodik a koronavírus-járvány által leginkább fertőzött Hupej tartományban, és közülük hét kérte, hogy mentsék ki Kínából – mondta újságírói kérdésre Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy keddi sajtótájékoztatón. A nyolc magyarból hatan Vuhan városában, ahonnan a vírus indult, ketten Hupej tartomány más részén tartózkodnak.

A távozni szándékozók közül öten a lezárt Vuhan városban vannak, ketten máshol.

Az evakuálásról Szijjártó Péter azt mondta, csak légi úton lehetséges, ezért kapcsolatban vannak a németekkel, a portugálokkal és a franciákkal is, utóbbiaktól szóbeli ígéretet kaptak, hogy segítenek a szállításban, de egyelőre nem kaptak berepülési és leszállási engedélyt Kínától. Mihelyt a kínaiak megadják a szükséges engedélyeket, a franciák indulnak.

A hvg.hu tudósításából kiderül, hogy a konzuli szolgálatoknál 24 órás szolgálatban vannak. A külügyminiszter hozzátette, senkinek sem ajánlják, hogy Hupej tartományba utazzon.

Nyitókép: MTI/EPA/Vu Hong
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018