eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Ferenc pápa az év végi hálaadó szentmisén a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2019. december 31-én.
Nyitókép: Gregorio Borgia

Ferenc pápa: az egyháznak ismét közelednie kell az emberekhez

Mint mondta, az embereknek és az egyháznak oda kell figyelniük egymásra és beszélniük kell egymással.

Az egyháznak ismét be kell vetnie magát a "forgatagba" és közelednie kell az emberekhez - fogalmazott Ferenc pápa kedden év végi hálaadó szentmiséjében a vatikáni Szent Péter-bazilikában.

"Arra vagyunk hivatottak, hogy találkozzunk másokkal, odafigyeljünk az életükre, s meghalljuk segélykiáltásukat" - hangsúlyozta a katolikus egyházfő.

"Ilyen módon a városba és a templomba is friss levegő árad, és az a kívánság, hogy ismét kimenjünk az utcákra, és túllépve a szembenállás és a határok régi logikáján, igazságos és testvéries várost építsünk az együttműködésünkkel" - mondta Ferenc pápa.

Röviddel a keddi szentmise előtt Ferenc pápa felkeresett egy római templomot, hogy részt vegyen egy személyes barátja gyászszertartásán. A katolikus egyházfő január 1-jén a Szent Péter-bazilikában tartott misével fogja beharangozni az újév kezdetét. Január 1-je a katolikus egyházban egyben a béke világnapja is.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×