INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

csehország

oktatás

világháló

Cseh oktatási intézmények elleni támadással fenyeget egy ismeretlen a világhálón

Infostart / MTI

Oktatási intézmények elleni lőfegyveres támadásra vonatkozó fenyegetést észlelt a cseh rendőrség a világháló közösségi oldalain, ezért figyelmeztette az érintett intézményeket, legyenek nagyobb figyelemmel a környezetükben történő dolgokra - közölte hétfőn Lenka Sikorová, a rendőrség országos igazgatóságának szóvivője.

A fenyegetés állítólag több cseh régió iskoláit érinti, de a rendőrség pontosabb adatokat nem kívánt nyilvánosságra hozni.

Figyelmeztetést kapott a prágai Károly Egyetem is, amelynek mintegy 49 ezer hallgatója van. A szükséges óvintézkedéseket lehetőségeink szerint megtettük - nyilatkozta a CTK hírügynökségnek Tomás Zima, az intézmény rektora.

"A lőfegyverhasználattal való fenyegetést konkrétan meg nem határozott iskolákban a közösségi hálózatokon fedeztük fel. A megfelelő intézkedéseket, amelyeket taktikai okokból nem hozhatunk nyilvánosságra, a rendőrség megtette. Egyebek között megerősítettük a rendőrségi ellenőrzést az érintett iskolák környékén" - közölte a rendőrség.

Tomás Hulan prágai rendőrségi szóvivő újságíróknak elmondta, hogy az intézkedés nem csak fővárosi oktatási intézményeket érint.

A rendőrség biztonsági intézkedésére a Deník N független hírportál hívta fel elsőként a figyelmet. Szerinte a fenyegetés elsősorban a prágai felsőoktatási intézmények ellen irányul. A Károly Egyetemen kívül a Mezőgazdasági Egyetem is figyelmeztetést kapott a rendőrségtől.

Egy magát megnevezni nem kívánó rendőrségi forrás a hírportálnak elmondta: a fenyegetés egy olyan személytől származik, aki bizonyíthatóan hamis identitás alatt van jelen a közösségi hálózatokon. A rendőrség most megpróbálja megtalálni az illetőt.

A rendőrség szerint pánikra nincs semmi ok, a foganatosított intézkedések megelőző jellegűek. A hasonló fenyegetések többnyire alaptalanok, de veszélyesek, és a hatóságoknak soha nem szabad ezeket alábecsülniük - olvasható a hatósági közleményben.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018