eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök átadja a Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést Kornel Morawieckinek, a szejm korelnökének Magyarország varsói nagykövetségén 2019. március 10-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán Viktor: aki falakat akar bontani, annak előbb el kell menni a falig

Kitüntetést adott át Varsóban a magyar kormányfő.

Orbán Viktor Kornel Morawieckinek, a szejm korelnökének átadta a Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést a Magyarország iránti szolidaritása és következetes kiállása, valamint a magyar-lengyel politikai kapcsolatok erősítését szolgáló tevékenysége elismeréseként.

A magyar kormányfő, aki Magyarország, Lengyelország és Csehország húsz, valamint Szlovákia tizenöt évvel ezelőtti NATO-csatlakozása alkalmából rendezett ünnepségre érkezett a lengyel fővárosba, a magyar nagykövetségen rendezett ünnepségen egyebek közözz arról beszélt, hogy annak idején, magyar fiatalokként Morawieckire és bajtársaira figyeltek, és amikor nekik is el kellett dönteniük, mennyire legyenek radikálisak, úgy határoztak, olyan radikálisak lesznek, mint Morawiecki és szervezete, mert "aki falakat akar bontani, annak előbb el kell menni a falig", ahogy Morawieckiék is tették - fogalmazott a miniszterelnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×