eur:
389.37
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Mohamed bin Szalmán szaúd-arábiai trónörökös herceg egy rijádi nemzetközi befektetési  konferencián 2018. október 23-án. A konferencia az első jelentős nemzetközi esemény Szaúd-Arábiában azóta, hogy október 2-án a királyság isztambuli főkonzulátusán megölték Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságírót.
Nyitókép: MTI/AP/Amr Nabil

"Undorító incidens" - megszólalt a szaúdi trónörökös a gyilkossági ügyben

"Undorító incidensnek" nevezte szerdán Dzsamál Hasogdzsi szaúd-arábiai újságírónak az isztambuli főkonzulátuson történt meggyilkolását Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös, aki kijelentette, hogy Rijád együttműködik Ankarával.

A "sivatagi Davosként" emlegetett rijádi nemzetközi befektetési fórumon felszólalva a trónörökös úgy vélte, hogy

nem szakadnak meg a Törökországgal fenntartott kapcsolatok.

A trónörökös, aki most először szólalt meg az október 2-i gyilkosság után, kijelentette: "Az incidens nagyon szomorú minden szaúdi számára. Ez undorító és teljességgel indokolhatatlan incidens".

"A bűnözőket bíróság elé kell állítani, és végül az igazság győzni fog"

- tette hozzá.

Előzőleg a török elnöki hivatal közölte, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök és Mohamed bin Szalmán szerdán megvitatta a "Hasogdzsi meggyilkolásának tisztázását célzó közös erőfeszítéseket".

A The Washington Post című amerikai lap szaúdi munkatársa, aki élesen bírálta a szaúdi abszolút monarchiát, október 2-án tűnt el, miután bement az isztambuli szaúdi főkonzulátusra, hogy a közelgő esküvőjéhez szükséges dokumentumokat intézze. A szaúdi magyarázat szerint az újságíró dulakodás közben életét vesztette, török sajtóbeszámolók szerint viszont brutális módszerekkel meggyilkolták. A gyilkosság miatt több nyugati ország és jelentős pénzintézet küldöttsége lemondta a részvételt a rijádi konferencián.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×