eur:
393.15
usd:
367.07
bux:
66927.2
2024. április 26. péntek Ervin
Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz Juan Manuel Santos kolumbiai államfővel folytatott megbeszélését követően az Országházban 2018. május 11-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Orbán Viktor: az ítéletet már megírták

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülése a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentésről vitázik kedden, ezen Orbán Viktor is felszólal. A kormányfő videóüzenetet tett közzé a strasbourgi ülés előtt.

"Az Európai Parlamentben a bevándorláspárti képviselők vannak többségben. Ők most bosszúra készülnek Magyarország ellen, mert a magyarok úgy döntöttek, hogy nem lesznek bevándorló ország” - közölte Orbán Viktor.

"Az ítéletet már megírták, azért megyek, hogy megvédjem Magyarországot és a magyar embereket az igazságtalan vádakkal és hazugságokkal szemben” - hangsúlyozta.

A zöldpárti Judith Sargentini által készített jelentés szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének, s ez indokolja az alapszerződés hetes cikke szerinti, gyakran atomfegyverként is emlegetett eljárás megindítását. A szövegben számos aggályosnak ítélt kérdést felsorolnak az alkotmányossággal, a választási rendszerrel, az igazságszolgáltatás függetlenségével, a korrupcióval, ahogyan a véleménynyilvánítás, a tudományos élet, az egyesülés és a vallás szabadságának, valamint a kisebbségek, például a romák és a zsidók, vagy a menedékkérők jogainak területével, az egyenlő bánásmóddal összefüggésben is.

A vita kedden délután 3 órakor kezdődik, és azon Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz, aki hét percet kapott a felszólalásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×